Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Game of thrones: Η σημασία του αριθμού "7"|

Το ήξερες...;

24 Μαΐου 2019 17:53
Game of thrones: Η σημασία του αριθμού

Μπορεί το Game of thrones να έχει τελειώσει ο μύθος όμως δεν τελειώνει ποτέ. Και εκτός από τον μύθο μην ξεχνάμε ότι έρχονται και 3 spin off.

Το Game of thrones είναι μια σειρά με πολλούς συμβολισμούς και όπως λένε οι φανατικοί. Ένα τέτοιο σύμβολο είναι και ο αριθμός "7". Ο αριθμός επτά είναι εξαιρετικά σημαντικός σε όλο το Game of Thrones και επαναλαμβάνεται με κάθε τρόπο σε όλο το Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς.

Επτά είναι τα Βασίλεια

Το Westeros αποτελείται από 7 βασίλεια, τον Βορρά (House Stark), τα Σιδερένια Νησιά (House Greyjoy) την Κοιλάδα (House Arryn), τα Γουέστερλαντς (House Lannister), τη Μεγάλη Πεδιάδα (House Tyrell), τα Στόρμλαντς (House Baratheon) και το Dorne (House Martell). Καθένα από αυτά διαθέτει μια πόλη ως έδρα. Μια μεγάλη οικογένεια διοικεί την περιοχή.

Η Πίστη των Επτά

H κυρίαρχη θρησκεία στο Westeros είναι η Πίστη των Επτά, η οποία σε μεγάλο βαθμό αντικατέστησε τους Παλιούς Θεούς, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τη φύση. Η Πίστη λατρεύει τους Επτά, μια μοναδική θεότητα που έχει επτά πρόσωπα. Καθένα από τα πρόσωπα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική αρετή με τις ιδιότητες που αυτή προσδίδει στο πρόσωπο. Τα πρόσωπα αυτά είναι:

Πατέρας: αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη. Είναι ένας άντρας με γενειάδα, που κρατάει μια ζυγαριά.

Μητέρα: αντιπροσωπεύει τη μητρότητα και τη γονιμότητα. Στη Μητέρα προσεύχονται όσοι θέλουν να ζητήσουν έλεος.

Πολεμιστής: αντιπροσωπεύει τη δύναμη στη μάχη. Κρατάει ένα σπαθί και προσεύχονται σε αυτόν οι πολεμιστές που ζητούν θάρρος για τις μάχες.

Κόρη: αντιπροσωπεύει την αγνότητα. Σε αυτήν προσεύχονται για να ζητήσουν προστασία της αγνότητας μιας γυναίκας.

Σιδηρουργός: αντιπροσωπεύει την εργασία. Σε αυτόν προσεύχεται όποιος χρειάζεται δύναμη για να κάνει τη δουλειά του.

Γριά: αντιπροσωπεύει τη σοφία. Σε αυτήν προσεύχονται όσοι ζητούν καθοδήγηση.

Ξένος: αντιπροσωπεύει τον θάνατο και το άγνωστο.

Επισημαίνουμε ότι οι λέξεις septon και septa είναι ομόρριζες της λέξης septem, που στα λατινικά σημαίνει επτά.

Επτά τα μέλη της Βασιλικής Φρουράς

Το Kingsguard, η επίλεκτη ομάδα στρατιωτών που έχουν αναλάβει το καθήκον να προστατεύουν τον βασιλιά, αποτελείται από επτά μέλη. Ονομάζονται και “Λευκά Σπαθιά” ή “Λευκοί Μανδύες”. Θεωρητικά τα μέλη της Φρουράς είναι οι 7 καλύτεροι Ιππότες των Επτά Βασιλείων, που έχουν ορκιστεί εφ’ όρου ζωής να προστατεύουν τον βασιλιά, χωρίς να μπορούν ποτέ να αποκτήσουν σύζυγο, παιδιά ή περιουσία.

Επτά τα μέλη της Οικογένειας Stark

Λίγοι Starks έχουν απομείνει πλέον, όμως η πυρηνική οικογένεια Stark, χωρίς τον Jon – για τον οποίο πλέον γνωρίζουμε πως είναι Targaryen – αποτελείται από επτά μέλη: Ned, Catelyn, Robb, Sansa, Arya, Bran και Rickon.

Επτά έτη η ηλικία του Bran στην αρχή της σειράς

Συχνά γίνεται κουβέντα για τη σημασία της ύπαρξης του Bran στη saga του Game of Thrones. Επειδή τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στη συγκεκριμένη ιστορία, ο George R.R. Martin φρόντισε να μας συστήσει από το πρώτο βιβλίο τον Bran Stark σε ηλικία 7 ετών. Οι πράξεις του Bran θέτουν σε κίνηση ολόκληρη την ιστορία του βιβλίου (μετά την πτώση του, την οποία προκάλεσε ο Jaime Lannister) και φτάνουν σε μια πρώτη κορύφωση στην 6η σεζόν της σειράς. Δεν το συνεχίζουμε άλλο γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε σπόιλερ.

Πηγή:thedailyowl.gr

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share