Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Ήταν μια τρελή βόλτα, τουλάχιστον": Ο συγγραφέας του Game of thrones αποχαιρετά τους φανς!

Δεν πίστευε ποτέ τέτοια επιτυχία!

22 Μαΐου 2019 14:26

To Game of thrones τελείωσε! Πρέπει να το πάρουμε απόφαση....μπορεί σε αρκετούς φαν να μην άρεσε το τέλος αλλά θα το ξαναπούμε....τελείωσε!

Μετά τις αποχαιρετιστήριες αναρτήσεις των πρωταγωνιστών, ο συγγραφέας της σειράς, Τζόρτζ Μάρτιν, αποχαιρέτησε και αυτός τη σειρά μέσα από blog του

«Μετά από 8 επικές σεζόν, η σειρά GAME OF THRONES του HBO έφτασε στο τέλος της.

Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι τελείωσε, η αλήθεια να λέγεται. Τα χρόνια πέρασαν εν ριπή οφθαλμού. Μπορεί αλήθεια να πέρασε περισσότερο από δεκαετία από τότε που ο μάνατζερ μου Vince Gerardis οργάνωσε συνάντηση στο Palm του LA, και κάθισα κάτω για πρώτη φορά με τους David Benioff και D.B. Weiss για ένα μεσημεριανό που κράτησε περισσότερο από δείπνο; Τους ρώτησα αν ήξεραν ποια ήταν η μητέρα του Jon Snow. Δυστυχώς, ήξεραν.

Έτσι ξεκίνησε. Τελείωσε χθες το βράδυ.

Δεν είχα ιδέα, εκείνο το απόγευμα στο Palm, ότι ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω ένα ταξίδι που θα άλλαζε τη ζωή μου. Είχα επιλέξει βιβλία και ιστορίες για τηλεόραση και ταινίες στο παρελθόν. Κάποια ακόμη έγιναν. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να γνωρίζουμε ότι αυτό θα ήταν διαφορετικό, ότι ο πιλότος αυτός όχι μόνο θα γυριζόταν, αλλά θα συνέχιζε για να γίνει η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του HBO, να κερδίσει έναν αριθμό ρεκόρ σε βραβεία Emmy, να γίνει η πιο δημοφιλή (και πιο πειρατική) σειρά στον κόσμο και να μετατρέψει μια ομάδα ταλαντούχων, αλλά σε μεγάλο βαθμό άγνωστων ηθοποιών, σε μεγάλες διασημότητες και stars. Ακόμα λιγότερο φανταζόμουν ότι θα γινόμουν με κάποιο τρόπο μια διασημότητα και ... αν ειπωθεί η αλήθεια, δεν είμαι ακόμα βέβαιος πώς συνέβη αυτό.

Ήταν μια τρελή βόλτα, τουλάχιστον.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αλλά είναι τόσοι πολλοί. Ήταν 42 μέλη του καστ στην πρεμιέρα της 8ης σεζόν στο New York City, και αυτοί δεν ήταν καν όλοι. Και το crew, αν και λογότερο ορατό από το καστ, δεν ήταν λιγότερο σημαντικό. Είχαμε αρκετούς υπέροχους ανθρώπους να δουλεύουν σε αυτή τη σειρά, το μαρτυρούν όλα αυτά τα Emmy. Οι David και Dan συγκέντρωσαν μια ομάδα πρωταθλητών. Οι σκηνοθέτες ήταν επίσης απίστευτοι. Θα έπρεπε να ξεκινήσω να ονομάζω, αλλά τότε θα ξεχάσω κάποιον, υπήρξαν τόσοι πολλοί. Αλλά πρέπει να αναφέρω τον David Benioff, τον Dan Weiss, τον Bryan Cogman (τον τρίτο καφάλι του δράκου, όπως είπα γι’ αυτόν στο πρόσφατο άρθρο στο VANITY FAIR) και φυσικά τη μεγάλη ομάδα του HBO, με επικεφαλής τον Richard Plepler. Οποιοδήποτε άλλο δίκτυο και το GAME OF THRONES δεν θα ήταν αυτό που έγινε. Στα περισσότερα άλλα δίκτυα, αυτή η σειρά δεν θα γινόταν ποτέ.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω ... όπως έχω γράψει αυτό το post στο μυαλό μου ... αλλά υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλά να πω. Ο Bard έγραψε ο χωρισμός είναι τόσο γλυκιά θλίψη. Τις εβδομάδες και τους μήνες που θα έρθουν ίσως δημοσιεύσω μερικές από τις αγαπημένες μου στιγμές από την παραγωγή αυτής της σειράς ... τώρα και μετά, όταν νιώθω νοσταλγία ... αλλά τώρα υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις και καθόλου χρόνος για να τις δικαιώσω.

Επιτρέψτε μου να πω αυτό - χθες το βράδυ ήταν ένα τέλος αλλά ήταν επίσης μια αρχή. Κανείς μας δεν συνταξιοδοτείται σύντομα. Ο David και ο Dan πηγαίνουν στο STAR WARS και σε άλλα projects πέρα από αυτό. To Amazon κέρδισε τον Bryan Cogman και τον έβαλε να δουλέψει για την ανάπτυξη δικών του σειρών, καθώς και για να βοηθήσει στο μεγάλο τους project για τον Tolkien. Το λαμπρό μας καστ έχει διασκορπιστεί στους τέσσερις ανέμους, αλλά θα τους δείτε πολύ στα επόμενα χρόνια, σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Οι σκηνοθέτες μας επίσης θα είναι απασχολημένοι. Υποψιάζομαι ότι δεν έχετε δει το τέλος του Westeros στις τηλεοράσεις σας, αλλά υποθέτω ότι όλα εξαρτώνται από το πώς θα καταλήξουν μερικές από αυτές τις διαδοχικές σειρές.

Κι εγώ; Είμαι ακόμη εδώ και πολύ απασχολημένος. Ως παραγωγός έχω 5 σειρές σε εξέλιξη στο HBO (μερικές δεν έχουν σχέση με τον κόσμο του Westeros), δύο στο Hulu, μια στο History Channel. Συμμετέχω με διάφορα projects, μερικά βασισμένα στις δικές μου ιστορίες και βιβλία, μερικά σε υλικό άλλων δημιουργών. Υπάρχουν αυτές οι ταινίες μικρού μήκους που ελπίζω να κάνω, προσαρμογές κλασικών ιστοριών από έναν από τους πιο λαμπερούς, ιδιότυπους και πρωτότυπους συγγραφείς που έχει βγάλει ποτέ το είδος μας. Είμαι σύμβουλος σε ένα βιντεοπαιχνίδι από την Ιαπωνία. Και μετά είναι το Meow Wolf ...

Και συγγράφω. Ο χειμώνας έρχεται, σας το έχω πει, πολύ καιρό … κι έτσι είναι. Το THE WINDS OF WINTER έχει καθυστερήσει πολύ, το ξέρω - το ξέρω, αλλά θα τελειώσει. Δεν θα πω πότε. Το δοκίμασα αυτό στο παρελθόν μόνο για να σας κάψω και να γρουσουζέψω τον εαυτό μου… αλλά θα το τελειώσω και μετά θα έρθει το A DREAM OF SPRING

Πως θα τελειώσει; Ακούω ανθρώπους να ρωτάνε. Το ίδιο τέλος με τη σειρά; Διαφορετικό;

Λοιπόν … ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι.

Δουλεύω σε ένα πολύ διαφορετικό μέσο από τους David και Dan, μη το ξεχνάτε ποτέ. Είχαν έξι ώρες για αυτή την τελική σεζόν. Περιμένω ότι αυτά τα δύο τελευταία μου βιβλία θα γεμίσουν 3000 σελίδες χειρογράφων πριν τελειώσω ... και αν χρειάζονται περισσότερες σελίδες και κεφάλαια και σκηνές θα τα προσθέσω. Και φυσικά το φαινόμενο της πεταλούδας θα ισχύσει. Όσοι από εσάς ακολουθείτε αυτό το Not A Blog θα γνωρίζεται πως έχω μιλήσει γι 'αυτό από την πρώτη σεζόν. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν εμφανιστήκαν καθόλου στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά εξακολουθούν να ζουν στα βιβλία ... οπότε αν μη τι άλλο, οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη με Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny και τον χοίρο της, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και μια πληθώρα άλλων χαρακτήρων τόσο μεγάλων όσο και μικρών που οι θεατές της σειράς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να συναντήσουν. Και ναι, θα υπάρξουν μονόκεροι ... κατά κάποιο τρόπο...

Βιβλίο ή σειρά, ποιο θα είναι το «αληθινό» τέλος; Είναι χαζή ερώτηση. Πόσα παιδιά είχε η Scarlett O’Hara;

Τι λέτε γι αυτό; Θα το γράψω. Θα το διαβάσετε. Τότε όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους και να λογομαχήσουν γι αυτό στο ιντερνετ».

Πάντως να πούμε ότι η ιδέα του Game of thrones συνεχίζεται καθώς ήδη γυρίζεται το prequel

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share