Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Απίστευτο: Δεν θα πιστύετε πόσο λεφτά κάνει το πορτρέτο της Φάρα Φόσετ!

Τεράστιο ποσό...

15 Απριλίου 2019 19:18
Απίστευτο: Δεν θα πιστύετε πόσο λεφτά κάνει το πορτρέτο της Φάρα Φόσετ!

Το πορτρέτο της Φάρα Φόσετ είχε φιλοτεχνήσει ο διάσημος Άντι Γουόρχολ . Σε δικαστική διαμάχη με το πανεπιστήμιο του Τέξας για την ιδιοκτησία του πίνακα, ο Ο'Νιλ είχε δικαιωθεί.
Στο «σφυρί» και μάλιστα έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων βγάζει ο Ράιαν Ο'Νιλ το διάσημο πορτρέτο της πρώην συντρόφου του, Φάρα Φόσετ, που στο παρελθόν κέρδισε μετά από διαμάχη με το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Σύμφωνα με το Page Six, ο Ο'Νιλ προσπαθεί αθόρυβα να πουλήσει τον πίνακα, που φιλοτέχνησε ο διάσημος Άντι Γουόρχολ, για τον οποίο είχε δώσει μάχη στο παρελθόν. Όπως λέει ο ίδιος, ήθελε ο πίνακας να περάσει στα χέρια ενός συλλέκτη έργων τέχνης και δεν ήθελε να αφήσει την εκκρεμότητα στα παιδιά του.

Ο πίνακας είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης: το 2013, δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ο'Νιλ θα μπορούσε να κρατήσει το έργο τέχνης, ενώ το Πανεπιστήμιο του Τέξας υποστήριζε ότι η Φόσετ άφησε με διαθήκη όλα της τα έργα τέχνης σε αυτό. Τη στιγμή της δικαστικής διαμάχης, ο πίνακας είχε εκτιμηθεί από ειδικούς ότι κόστιζε 12 εκατομμύρια δολάρια.

φαρα φοσετ πορτρέτο

Αρχικά, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ο'Νιλ ήθελε να πουλήσει το πορτρέτο της πρώην του, Φάρα Φόσετ, ζητώντας αρχικά 20 εκατομμύρια δολάρια. Όμως αργότερα μείωσε την τιμή κατά 2 εκατομμύρια. Ο πίνακας πλαισιώνεται από τεκμηρίωση εκτιμητή, που σε επιστολή του στις 22 Μαρτίου 2018, που αναφέρει ότι το έργο έχει αξία 21-24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκτιμητής αναφέρεται στην προέλευση του έργου τέχνης, που όπως λέει «ζωγραφίστηκε από καλλιτέχνη το 1980». Ο Γουόρχολ είχε τότε ζωγραφίσει δύο πανομοιότυπα έργα. «Το δεύτερο βρίσκεται στην κατοχή του Πανεπιστημίου του Τέξας, που προσπάθησε με δικαστική διαμάχη να πάρει την κατοχή και των δύο», εξηγεί.

Ο Ο'Νιλ και η «Άγγελος του Τσάρλι» Φόσετ δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Όμως ήταν ζευγάρι από το 1979 έως το 1997 και μετά από το 2001 μέχρι τον θάνατό τους, το 2009. Έχουν μαζί έναν γιο, τον Ρέντμοντ, που φυλακίστηκε από τον Μάιο του 2018, καθώς κατηγορήθηκε για σειρά βίαιων πράξεων, κατοχή ηρωίνης και ναρκωτικών ουσιών.

Ο Ράιαν Ο'΄Νιλ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Πάντως εκπρόσωπος του Ο'Νιλ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Άμπου Ντάμπι: Χάθηκε από μουσείο πίνακας του Ντα Βίντσι!

Άμπου Ντάμπι: Χάθηκε από μουσείο πίνακας του Ντα Βίντσι!

Εξαφανίστηκε από μουσείο του Άμπου Ντάμπι ο διάσημος πίνακας «Salvator Mundi» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times!

Ο πίνακας είχε πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie's, το 2017 για 450,3 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Ο αγοραστής του φέρεται ότι ενεργούσε για λογαριασμό του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

undefined

Να σας θυμήσουμε άλλο έναν διάσημο πίνακα και ποιος ζωγράφος κρύβεται και πίσω απο αυτόν!

Το μουσείο του Άμπου Ντάμπι, που συνεργάζεται με το Λούβρο του Παρισιού, είχε ανακοινώσει έναν μήνα αργότερα ότι το αριστουργηματικό έργο θα περιλαμβανόταν στη συλλογή του. Όμως η προγραμματισμένη παρουσίασή του στο κοινό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ματαιώθηκε για άγνωστους λόγους.

Η εξαφάνιση του Salvator Mundi αναζωπύρωσε τις εικασίες σχετικά με την αυθεντικότητά του! Επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ποτέ σαφές το πώς απέκτησε το μουσείο τον πίνακα από τους Σαουδάραβες!

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το υπουργείο Πολιτισμού των ΗΑΕ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πού βρίσκεται σήμερα ο πίνακας. Υπάλληλοι του μουσείου είπαν στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζουν τι απέγινε.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share