Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Game of thrones: Οι στιγμές που μας συγκλόνισαν!

Τις θυμάσαι;

4 Απριλίου 2019 15:30
Game of thrones: Οι στιγμές που μας συγκλόνισαν!

Λίγος καιρός έμεινε πριν την μεγάλη πρεμίερα της τελευταίας σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς Game of thrones. Όλοι οι φανς. ,μαζί τους και εμείς, περιμένουμε πως και πως. Αν και έχουμε πάρει μια γεύση από τα τρείλερ, για το τι έρχεται....δεν περνάει ο καιρός με τίποτα!

Πολλαπλά ήταν τα σοκ που επιφύλασσε το τηλεοπτικό Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς για τους φανς του, από την πρώτη κιόλας μέρα που το Game of Thrones έκανε πρεμιέρα στο τηλεοπτικό δίκτυo HBO. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, έχουμε παρακολουθήσει πολλές συγκλονιστικές σκηνές που έχουν χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μας. Το σπρώξιμο του Bran από τον Jaime, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς, ο θάνατος και η μετέπειτα ανάσταση του Jon Snow, ο δημόσιος εξευτελισμός της Cersei και η μαζική δολοφονία των Frey από την Arya Stark συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σκηνές που μας σόκαραν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βέβαια, το Game of Thrones πάντοτε συναγωνιζόταν τον εαυτό του και σε κάθε σεζόν μας επιφύλασσε κι άλλες σοκαριστικές σκηνές, που συχνά ξεπερνούσαν και τη δική μας φαντασία και το προηγούμενο που είχε θέσει η ίδια η υπόθεση της σειράς. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να κάνουμε, βέβαια, και μια αναφορά στις σκηνές που μας σόκαραν μεν, αλλά είτε επειδή είχαν προοικονομηθεί, είτε επειδή διαβάζαμε για καιρό θεωρίες που κατέληγαν σε αυτές, στο τέλος ήταν πιο ανώδυνες από ό,τι περιμέναμε. Αυτές λοιπόν είναι 11 στιγμές (και μια bonus) του Game of Thrones που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει, όσο κι αν είχε υπάρξει σχετική προοικονομία, στη σειρά ή τα βιβλία:

Η “Στέψη του Viserys”

Θυμάστε έναν ηλίθιο κατάξανθο αδερφό που είχε η Daenerys Targaryen, ο οποίος την πούλησε στον Khal Drogo, με σκοπό να του δώσει στρατό για να κατακτήσει (LOL) το Westeros και να διεκδικήσει (ξανά LOL) τον Σιδερένιο Θρόνο; “Με ταξιδεύετε σε εποχές ανύπαρκτες”, θα έλεγε η Αλέκα από το “Πάμε Πακέτο” και πράγματι έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την περίοδο της ζωής της Dany, ωστόσο η “στέψη” του Viserys από τον Khal Drogo με το ατόφιο χρυσάφι – το οποίο καθόλου δεν άφησε να πάει στράφι – θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Ο αποκεφαλισμός του Ned

Ποιος περίμενε ότι ο (φερόμενος) ως πρωταγωνιστής της σειράς θα σκοτωνόταν τόσο νωρίς, λίγο πριν την εκπνοή της 1ης σεζόν Game of Thrones; Κανείς, εκτός αν είχε διαβάσει τα βιβλία του George R.R. Martin – και πάλι, βέβαια, άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το βλέπεις μπροστά σου, το σοκ της δραματοποίησης δε συγκρίνεται με τίποτα.

Ο ακρωτηριασμός του Theon

Μιλώντας για ανώμαλους, μετά τον Viserys, ήρθε η σειρά του Ramsay Bolton, ο οποίος με τον πιο σαδιστικό τρόπο που έχουμε δει μέχρι σήμερα (ίσως μόνο ο Euron Greyjoy να προλάβει να τον ξεπεράσει) ακρωτηρίασε τον Theon Greyjoy και κατόπιν τού έκανε τον χειρότερο ψυχολογικό πόλεμο που έχουμε δει να διαμείβεται ποτέ στη σειρά (ναι, ακόμα και ο Jeoffrey πιο καλός ήταν με την Sansa όταν την κρατούσε αιχμάλωτη).

Ο Κόκκινος Γάμος

Ίσως βέβαια το πιο σοκαριστικό πράγμα που συνέβη ποτέ στο Game of Thrones να ήταν ο Κόκκινος Γάμος. Ίσως πάλι η 8η σεζόν να μας επιφυλάσσει πράγματα μπροστά στα οποία αυτή η τελετή θα μοιάζει με αποφοίτηση νηπιαγωγείου. Λίγες μέρες απομένουν για να μάθουμε ακριβώς τι θα ισχύσει, ωστόσο ό,τι κι αν δούμε μπροστά μας τους επόμενους δυο μήνες, η στιγμή που “οι Lannister στέλνουν τα χαιρετίσματά τους” με κάθε πιθανό τρόπο σφαξίματος, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Να σας θυμίσουμε το φοβερό σπόιλερ που έκανε η Άρια

Ο θάνατος του Joffrey

Eντάξει, όποιος πει ότι δε χάρηκε με αυτό τον θάνατο λέει σίγουρα ψέματα, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα τεράστιο σοκ για τον μέσο τηλεθεατή, που δε μπορούσε να διανοηθεί ποτέ πως το σερί καφρίλας του αγαπημένου του (#not) βασιλιά του Westeros θα σταματούσε τόσο απότομα, επειδή πολύ απλά η Lady Olenna με τον Littlefinger θα είχαν κάνει το σχετικό κουμάντο τους.

Το Hardhome

Πέραν της συγκλονιστικής σκηνής όπου οι Wights επιτίθενται στα μέλη της Νυχτερινής Φρουράς, η σκηνή όπου ο Βασιλιάς της Νύχτας ανασταίνει τους νεκρούς για να τους εντάξει άμεσα στο στρατό των ζόμπι του είναι μια από τις πιο σοκαριστικές ολόκληρης της σειράς – και ταυτόχρονα έμεινε και στην ιστορία των MEMEs που είναι εμπνευσμένα από το Game of Thrones.

Hold the Door

Ο νεαρός Wylis, σε μια στιγμή διατάραξης του χωροχρονικού συνεχούς (μας υποχρέωσες Bran), καθώς κρατάει την πόρτα της σπηλιάς όπου βρίσκεται το Κοράκι με τα Τρία Μάτια, γίνεται ο καλοκάγαθος γίγαντας Hodor, που σε όλη του τη ζωή επαναλαμβάνει, τελικά, την εντολή που στάθηκε μοιραία για την ύπαρξή του. Ναι, εμείς δακρύζουμε ακόμα όποτε βλέπουμε αυτή την αξεπέραστη σκηνή.

RIP Red Viper

Το Βουνό πετάει κυριολεκτικά έξω τα μάτια του Red Viper στη μεταξύ τους μονομαχία, σε μια από τις πιο splatter σκηνές που έχουμε δει εδώ και επτά σεζόν (πράγμα που θέλει μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους σεναριογράφου και σκηνοθέτη, στο πλαίσιο μιας τέτοιας σειράς).

Η ανατίναξη του Great Sept of Baelor

Η Cersei αποφάσισε να ανατινάξει το μισό King’s Landing και το έπραξε με τη βοήθεια του Qyburn και των αποθεμάτων σε Υγρό Πυρ που υπήρχαν στα υπόγεια της πόλης από την εποχή του Τρελού Βασιλιά, απλά για να πέσουν στα χέρια της άξιας συνεχίστριας του έργου του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή στο Game of Thrones πολλοί φανς είχαν αφήσει ένα περιθώριο στη Cersei να αποδείξει ότι δεν είναι η πιο αδίστακτη σφετερίστρια θρόνου ever (πιο αδίστακτη κι από την Usurpadora της δημοφιλούς μεξικανικής σειράς που έπαιζε το πάλαι ποτέ η τηλεόραση). Από εκείνο το σημείο και πέρα, που αφαίρεσε τη ζωή από τη νύφη της, τον αδερφό της, τον συμπέθερό της, τον Υψηλό Σπουργίτη και εκατοντάδες άλλους κατοίκους του King’s Landing, το οποίο άφησε κεραμιδαριό, έχασε κάθε σπίθα ανθρωπιάς που μπορεί να είχε κάποτε στην ψυχή της (αν είχε και ψυχή, εδώ που τα λέμε).

Η αυτοκτονία του Tommen

Και σαν να μην έφτανε ο νταμπλάς που είχε πέσει στο κεφάλι μας στο τελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν Game of Thrones, η αυτοκτονία του Tommen μόλις είδε τι συνέβη στo King’s Landing και συνειδητοποίησε το θάνατο της Margaery αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα, την τρούφα στην κορυφή του κέικ, τη μουστάρδα στο πιτόγυρο, και την τελειωτική αφορμή για να θέλουμε άμεσα το κακό της μάνας του, της οποίας έργο ήταν όλο αυτό εξαρχής.

O θάνατος του Tywin

Ποιος το περίμενε ότι ο Tyrion θα “έτρωγε” τον πατέρα του την ώρα που ο άνθρωπος έκανε την ανάγκη του; Κανείς. Ποιος επίσης θα περίμενε ότι ο συγχωρεμένος ο Tywin στο Grand Sept of Baelor θα ήταν, με τις νεκρικές πέτρες στα μάτια, ίδιος η Βιβή Μαστραλέξη; Επίσης, κανείς, και από τα δυο αναπάντεχα γεγονότα, το δεύτερο είναι μάλλον και το πιο σοκαριστικό.

Διαβάστε περισσότερες θέματα Tv & Stars στο Athensmagazine.gr

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share