Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, ενώ οδηγεί!

Λατρεύει τα αυτοκίνητα!

22 Ιανουαρίου 2019 12:49
Γιατί ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, ενώ οδηγεί!

Πολλά έχουν ειπωθεί από την περασμένη εβδομάδα μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα του πρίγκιπα Φίλιππου, που συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

Ο 98χρονος δούκας του Εδιμβούργου προκάλεσε μεγάλη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να οδηγεί ένας άνθρωπος ηλικίας 97 ετών, με τον ίδιο να φαίνεται πως είναι πολύ πεισματάρης καθώς δύο μέρες μετά εμφανίστηκε και πάλι να οδηγεί.

Το σημείο όπου έγινε το τροχαίο ατύχημα του πρίγκιπα Φίλιππου

Σε ηλικία 92 ετών, η σύζυγός του, η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένει κι αυτή να οδηγεί μόνη της το αυτοκίνητό της, από και προς τα ιδιωτικά κτήματά της. Πολύ συχνά μπαίνει στο κάθισμα του Range Rover της για να παρακολουθήσει το Royal Windsor Horse Show.

Ως μέρος του «βασιλικού προνομίου» - εξουσίες και δικαιώματα που κατέχει η βασίλισσα – η Αυτού Μεγαλειότητα είναι το μόνο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, παρόλο που τα διπλώματα εκδίδονται στο όνομά της.

Μεταξύ των πολλών προνομίων της, δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα και μπορεί να οδηγεί χωρίς αριθμό πινακίδας στο κρατικό αυτοκίνητό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια προσοχή από τον ΕΟΦ: Δύο επικίνδυνα προϊόντα που πωλούνται στο διαδίκτυο!


Η βασίλισσα απτόητη από το ατύχημα του άνδρα της, πήρε το αυτοκίνητό της και βγήκε βόλτα

Η βασίλισσα έμαθε να οδηγεί όταν ήταν έφηβη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν προσχώρησε στην Women's Auxiliary Territorial Service ως επίτιμο μέλος. Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, 18 ετών στην ηλικία, εκπαιδεύτηκε ως οδηγός και μηχανικός, έμαθε να αλλάζει λάστιχο, να επισκευάζει κινητήρες και να οδηγεί ασθενοφόρα και φορτηγά. Κέρδισε την φήμη πως δεν φοβόταν να λερώνει τα χέρια της και πέντε μήνες μετά, η Ελισάβετ προήχθη στην επίτιμη θέση του διοικητή το καλοκαίρι του 1945.

Η λάτρης των αυτοκινήτων, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φοβάται να επιδείξει τις ικανότητές της. Το 1998, εξέπληξε τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας, που τότε ήταν πρίγκιπας, όταν επέμεινε να οδηγήσει εκείνη και να του κάνει μια βόλτα στο κτήμα της το Μπαλμόραλ στην Σκωτία. Όπως δήλωσε για την συγκεκριμένη συνάντηση, ο πρώην Βρετανός πρόξενος, Σέραρντ Κόπερ-Κόουλς, στην Sunday Times τότε: «Δοθείσας της εντολής, ο πρίγκιπας έκατσε στην θέση του συνοδηγού στο Land Rover με τον διερμηνέα του στο πίσω κάθισμα. Προς έκπληξή του, η βασίλισσα μπήκε στην θέση του οδηγού, έβαλε μπρος και οδήγησε. Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία και ο Αμπντουλάχ δεν ήταν συνηθισμένος στο να βλέπει μια γυναίκα να οδηγεί, πόσο μάλλον μια βασίλισσα». Ο διπλωμάτης πρόσθεσε: «Η νευρικότητά του αυξήθηκε όταν η βασίλισσα, μια οδηγός στρατιωτικών οχημάτων στον πόλεμο, πάτησε γκάζι στους στενούς σκωτσέζικους δρόμους του κτήματός της, μιλώντας όλη την ώρα. Μέσω του διερμηνέα του, ο πρίγκιπας ζήτησε από την βασίλισσα να κόψει ταχύτητα και να συγκεντρωθεί στην οδήγηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο θάνατος που χτύπησε την πόρτα της Αννίτας Πάνια και το σοβαρό πρόβλημα υγείας: Δεν έχει μπορέσει να το ξεπεράσει!

Η βασίλισσα ΕΛισάβετ λατρεύει την οδήγηση και έμαθε να οδηγεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το πρωτόκολλο υπαγορεύει πως η μονάρχης συνήθως πρέπει να χρησιμοποιεί σοφέρ στις δεσμεύσεις της, αλλά όταν δεν κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, μπορεί να οδηγεί και μόνη της το αυτοκίνητό της.

Μάλιστα, πιστεύεται πως η Ελισάβετ βοήθησε τα παιδιά της να μάθουν να οδηγούν, ιδιαίτερα στην αγροτική περιοχή του Μπαλμόραλ, τον αγαπημένο της τόπο για οδήγηση.

Είναι φανατική θαυμάστρια των Land Rover και των Range Rovers, δείχνοντας όμως μια προτίμηση και στις Bentley και Jaguar, ενώ η συλλογή αυτοκινήτων της λέγεται ότι αξίζει περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

iefimerida.gr

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share