Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή η κουκλάρα είναι η πρώτη...τρανσέξουαλ που διεκδικεί τον τίτλο της Miss Universe!

Και είναι φαβορί!

5 Δεκεμβρίου 2018 14:00
Αυτή η κουκλάρα είναι η πρώτη...τρανσέξουαλ που διεκδικεί τον τίτλο της Miss Universe!

Μια Ισπανίδα βασίλισσα ομορφιάς, που είναι όμως τρανσέξουαλ, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη νίκη στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe θα είναι μια νίκη «για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η 27χρονη Άντζελα Πόνθε, από την Σεβίλλη βρίσκεται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου ελπίζει να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ που θα κερδίσει στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με το The Blast, αρκετά γραφεία στοιχημάτων, την κατατάσσουν στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Λίγες ημέρες πιο πριν, η Πόνθε είχε δηλώσει πως αν κερδίσει στο διαγωνισμό, θα είναι μια «νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη κοροϊδία με τα τέλη κυκλοφορίας 2019: Αυτοί θα πληρώσετε διπλά!

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Time ρωτήθηκε για το τι θα σήμαινε μια νίκη, γνωρίζοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην ιδιοκτήτης του διαγωνισμού Miss Universe, δεν επέτρεπε τρανσέξουαλ στον διαγωνισμό μέχρι το 2012.

Η Πόνθε έγραψε στο Instagram λίγο μετά την νίκη της στον διαγωνισμό Μις Ισπανία τον Ιούνιο: «Το να κάνω γνωστό το όνομα και τα χρώματα της Ισπανίας σε όλο τον κόσμο, είναι το μεγάλο μου όνειρο. Στόχος μου είναι να είμαι εκπρόσωπος ενός μηνύματος ένταξης, σεβασμού και διαφορετικότητας όχι μόνο για την κοινότητα LGBTQ +, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».



«Θα είναι κάτι περισσότερο από ένα μήνυμα προς αυτόν, θα ήταν μια νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε. «Οι τρανς γυναίκες έχουν διωχθεί για πολύ καιρό. Αν μου δώσουν το στέμμα, θα δείξει πως και οι τρανς γυναίκες είναι ίδιες με τις κανονικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώληση βόμβα στον ΑΝΤ1 έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ!

Η Πόνθε, που προσδιορίστηκε ως γυναίκα από την ηλικία των 3 ετών, εκπροσώπησε το Καντίζ στον διαγωνισμό Miss World Spain 2015, αλλά έχασε από την Μις Βαρκελώνη Μιρέια Λαλαγκούνα, που κέρδισε το βραβείο.

Το 2012, ο διαγωνισμός ομορφιάς Miss Universe, ανήγγειλε πως θα επέτρεπε στις τρανσέξουαλ να συμμετάσχουν, όταν το μοντέλο από τον Καναδά Τζένα Ταλάκοβα μήνυσε τους διοργανωτές του διαγωνισμού Μις Καναδά, γιατί την απέκλεισαν εξαιτίας του γεγονότος πως ήταν τρανσέξουαλ.

Η Πόνθε, όταν ήταν 16 ετών, ξεκίνησε την ορμονοθεραπεία και σε ηλικία 24 ετών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απόκτηση κόλπου.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share