Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για του λάτρεις των Star Wars: Το αξέχαστο τοσοδούλι, μίνι, διάφανό και ...χρυσό μπικίνι!

8 Μαρτίου 2018 09:29
Για του λάτρεις των Star Wars: Το αξέχαστο τοσοδούλι, μίνι, διάφανό και ...χρυσό μπικίνι!

Αν δεν θες να βουλώσουν οι σωλήνες σύντομα

Οι φαν του Star Wars έχουν τις αγαπημένες του σκηνές. Φυσικά, το πιο επιτυχημένο franchise στην ιστορία του σινεμά, έχει πουλήσει εκατομμύρια αναμνηστικά, όπως η μάσκα του Darth Vader ή τα φωτόσπαθα. Όμως τα συγκεκριμένα αντικείμενα, είναι στο επίκεντρο της ιστορίας όλων των ταινιών. Υπάρχει λοιπόν ένα κοστούμι, που εμφανίστηκε σε μια σκηνή, αλλά κατάφερε να μείνει για πάντα αξέχαστο. Το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Leia στην ταινία «Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi».

Η εμφάνιση της Carrie Fisher, που «έφυγε» πρόσφατα από την ζωή, έγινε αυτόματα φαντασίωση εκατομμυρίων εφήβων που ήταν φανατικοί του Star Wars. Τα γuμνά μέρη ήταν αρκετά αποκαλυπτικά για την εποχή αλλά συγχρόνως άφηνε πολλά για την φαντασία των νεαρών φαν, που μεγαλώνοντας δεν ξέχασαν ποτέ την φαντασίωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Masterchef: Και αυτός που αποχώρησε είναι...


Το μπικίνι εμπνεύστηκε από την δουλειά του Frank Frazetta, ο οποίος σχεδίαζε παρόμοια ενδύματα σε σειρές κομιξ. Το έκανε με απόλυτο σεβασμό στο γυναικείο σώμα, τονίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

http://www.starwars.com/news/princess-leia-and-the-gold-metal-bikini-the-pop-culture-connections

Όταν ο George Lukas και το κινηματογραφικό συνεργείο είδαν το αποτέλεσμα ενθουσιάστηκαν. Υπήρχαν δυο εκδοχές του φορέματος. Μια από μέταλο, για την σκηνή που ήταν αιχμάλωτη του Jabba the Hutt και μια από καουτσούκ, το οποίο φόρεσε σε σκηνές με περισσότερη δράση. Η ίδια η Carrie Fisher σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πως οι σκηνές που το φόρεσε ήταν λίγο πιο αποκαλυπτικές απ’ ότι θα έπρεπε. Όλα τα κεφάλια των ανδρών του συνεργείου ήταν στραμμένα στο στήθος της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Λάρισα: Η πανέμορφη Πωλίνα που διαμελίστηκε από νταλίκα και βρήκε φρικτό θάνατο! Ετοιμαζόταν να παντρευτεί! (photos)

Ο ελάχιστος χρόνος που φορέθηκε έφτανε για το μετατρέψει σε μύθο και ίσως στην μεγαλύτερη εφηβική φαντασίωση της δεκαετίας του ’80. Και έκανε τον George Lucas ακόμα πιο πλούσιο. Τις επόμενες δεκαετίες, το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας απέκτησε και άλλες ιδιότητες από μια απλή φαντασίωση. Π.χ. Έγινε το κοστούμι πίσω από το οποίο η Leia έκρυψε προς όφελός της, την δυναμικότητά της ως γυναίκα, μέχρι να αποδείξει πως την υποτίμησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να παραμείνει στο Survivor;

Το σίγουρο είναι πως είτε ως φαντασίωση, είτε ως γυναικείο σύμβολο, το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Leia δεν ξεχάστηκε ποτέ από τότε. Και δεν θα ξεχαστεί, για διάφορους λόγους, για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share