Θαυματουργό! Βάλτε μηλόξυδο στο πρόσωπό σας και δείτε τι θα συμβεί!
Αν ψάχνετε για μια αποτελεσματική θεραπεία για το έκζεμα, μην ψάχνετε κάτι άλλο πέρα από το μηλόξυδο, το οποίο γρήγορα και αποτελεσματικά θα επιλύσει το πρόβλημα.
Πώς το μηλόξυδο θεραπεύει το έκζεμα;
Το οξικό, γαλακτικό, και μηλικό οξύ που περιέχονται στο μηλόξυδο έχουν αντι-μυκητιασικές και αντιβακτηριακές δράσεις που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς και αντιμετωπίζουν την φλεγμονή, τον κνησμό και το ξηρό δέρμα. Ομοίως, είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, που διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων.
Το μηλόξυδο διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, πηκτίνη, σίδηρο, κάλιο, θείο, ασβέστιο, φώσφορο και νάτριο. Αυτό βοηθά στην θεραπεία διαφόρων δερματικών καταστάσεων. Είναι επίσης γεμάτο με ίνα που ξεπλένει τις τοξίνες που ευθύνονται για τις λοιμώξεις του δέρματος.
Να γιατί θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με μηλόξυδο:
Πλένοντας το πρόσωπό σας κάθε μέρα με μηλόξυδο θα ελαχιστοποιήσετε τα σημεία γήρανσης. Αυτό το φαινόμενο αποδίδεται στα άλφα υδροξύ οξέα που εξαλείφουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και προωθούν την αποκατάσταση του δέρματος. 30 λεπτά μετά την εφαρμογή ενός κομματιού βαμβάκι εμποτισμένου με μείγμα νερού-μηλόξυδου απευθείας στα σημεία γήρανσης, πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Αυτό πρέπει να γίνετε δύο φορές την ημέρα, για έξι εβδομάδες.
Οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μηλόξυδου θα ελαχιστοποιήσουν και θα αποτρέψουν σπυράκια, ακμή και κηλίδες στο πρόσωπό σας.
Το μηλόξυδο βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματος , καθώς και στην παραγωγή σμήγματος. Εμποδίζει το δέρμα από το να γίνει πάρα πολύ ξηρό ή πολύ λιπαρό.
Πλένετε το πρόσωπό σας σε καθημερινή βάση με αραιωμένο μηλόξυδο για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας, και να κάνετε το δέρμα σας απαλό και ανανεωμένο.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θρήνος στην Πάτρα: Πέθανε στα 55 του ο Ανδρέας Μπούτος
Εξελίξεις - σοκ στην υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου: Κυκλοφορεί "δράκος" στο Μαρούσι;