Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αδυνάτισμα. Θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο: Το βασικό τρικ για την δίαιτά σου

30 Οκτωβρίου 2015
Αδυνάτισμα. Θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο: Το βασικό τρικ για την δίαιτά σου

Ξεκινάς δίαιτα, παίρνεις το θέμα αρκετά ζεστά, πετυχαίνεις το στόχο σου, χαίρεσαι, σταματάς την στερητική σου δίαιτα και αποφασίζεις να ακολουθήσεις και πάλι το πρόγραμμά σου. Λίγες μέρες μετά συνειδητοποιείς πως ο δείκτης της ζυγαριάς παίρνει και πάλι την ανιούσα. Μα καλά τι συμβαίνει και με το που χάνεις τα περιττά κιλά μετά από λίγο τα ξανακερδίζεις; Πώς μπορείς να σταματήσεις το ενοχλητικό φαινόμενο γιο-γιο και να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα;

Καταρχήν σκέψου λογικά. Αν στερείσαι για μεγάλο διάστημα και έπειτα το ρίχνεις και πάλι στο φαγητό είναι απολύτως φυσιολογικό να ξαναπάρεις κιλά. Σκοπός σου δεν πρέπει να είναι να χάσεις απλώς τα περιττά κιλά αλλά προπάντων να τα διατηρήσεις. Ποιο το νόημα άλλωστε να χάνεις και να κερδίζεις διαρκώς κιλά; Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να χαλαρώνει η επιδερμίδα σου, να δημιουργούνται ραγάδες και φυσικά να σπάνε τα δικά σου νεύρα.

Η λύση δεν είναι ούτε στις χημικές δίαιτες, ούτε στις στερητικές δίαιτες, ούτε στις υπερβολές. Η λύση ονομάζεται υγιεινή διατροφή!

Θα πρέπει, λοιπόν, να δημιουργήσεις με την βοήθεια ενός διαιτολόγου ένα διατροφικό πλάνο σύμφωνο με τις δικές σου ανάγκες, το οποίο φυσικά θα πρέπει να ακολουθείς πιστά. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής άλεσης, τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα και φυσικά μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο μια φορά την εβδομάδα να απολαύσει την αγαπημένη του λιχουδιά.

Έχε στο νου σου πως η στέρηση σου προκαλεί έντονη επιθυμία να φας οτιδήποτε παχυντικό βρίσκεις μπροστά σου (αυτός είναι άλλωστε ο βασικότερος λόγος που παχαίνουν οι περισσότεροι μετά από τις δίαιτες που ακολουθούν). Επομένως κράτα στο μυαλό σου το σοφό ρητό παν μέτρον άριστον. Επέλεγε τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες αλλά φυσικά πρόσεχε τις ποσότητες και τη συχνότητα που τις καταναλώνεις. Τέλος, βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα πετύχεις το στόχο σου.

Πηγή: www.queen.gr

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share