Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άνδρες προσοχή! Τι επιφέρει την πρόωρη εκσπερμάτωση και πως θα το αντιμετωπίσετε;

7 Αυγούστου 2015
Άνδρες προσοχή! Τι επιφέρει την πρόωρη εκσπερμάτωση και πως θα το αντιμετωπίσετε;

Μπορεί οι άντρες που επιδίδονται σε περιστασιακό σεξ να παράγουν ποιοτικότερο σπέρμα, ωστόσο έρχονται και σε οργασμό πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, «οι άνδρες επενδύουν περισσότερο σε μια νέα ερωτική παρτενέρ», παρά σε κάποια με την οποία έχουν αναπτύξει οικειότητα.

Στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης, εξετάστηκε η εκσπερμάτιση ανδρών ενώ αυτοί παρακολουθούσαν ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου και όπως προέκυψε οι άνδρες έρχονταν σε οργασμό και ταχύτερα και η ποιότητα του σπέρματος τους ήταν καλύτερη όταν παρακολουθούσαν σκηνές με διαφορετική...πρωταγωνίστρια. Μάλιστα, μετά τη συγκεκριμένη έρευνα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να μην έχει διαγνωστεί πλήρως και ορθά ακριβώς επειδή τα δείγματα που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή συνήθως παράγονται με τη χρήση «νέων» γυναικών εικόνες που προβάλλονται σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Daily Mail, μετά από αυτή την επιστημονική δοκιμή, εκτιμάται πως οι αλλαγή των σεξουαλικών παρτενέρ είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνει τους άνδρες να φτάσουν σε οργασμό πιο γρήγορα ενώ η υγεία του σπέρματος βελτιώνεται όταν οι άνδρες έχουν συναντήσεις με γυναίκες που δεν έχουν συνευρεθεί στο παρελθόν.

Οι ερευνητές στο Κολέγιο της Wooster στο Οχάιο ελπίζουν πως τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι θεραπείες για τη γονιμότητα. Σημειώνεται πως η η ποσότητα και η κινητικότητα βοηθούν στην «υγεία» του σπέρματος. Όπως γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science εκτιμούν πως αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βελτιωθούν με μια νέα σεξουαλική σύντροφο.

«Τα ευρήματά μας είναι τα πρώτα που αποδεικνύουν πως η “συμπεριφορά” της εκσπερμάτωσης των ανδρών και αλλαγή στη σύνθεσή του αλλάζει σε ένα νέο γυναικείο ερέθισμα» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Paul Joseph.

Στην έρευνα μετείχαν 21 άτομα, όλοι ετεροφυλόφιλοι, άνδρες και ηλικίας μεταξύ 18 και 23 ετών. Όλοι παρείχαν επτά δείγματα εκσπερμάτωσης σε διάστημα 15 ημερών ενώ ουδείς εξ αυτών είχαν ιστορικό σεξουαλικών δυσλειτουργιών, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ή προβλήματα στους όρχεις. Δεν λάμβαναν κάποια φαρμακευτική αγωγή και δεν ήταν καπνιστές.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αποσπάσματα από σεξουαλικό ταινίες και οι σκηνές περιελάμβαναν έναν άνδρα και μία γυναίκα ηθοποιό. Κάθε συμμετέχων παρακολουθούσε τα αποσπάσματα των ταινιών στο ίδιο δωμάτιο και την ίδια ώρα κάθε κάθε 48 ή 72 ώρες.

Οι σκηνές ήταν διάρκειας τριών λεπτών και επαναλαμβάνονταν μέχρι την εκσπερμάτωση. Έξι σκηνές εμφάνιζαν τον ίδιο άνδρα και την ίδια γυναίκα να επιδίδονται σε διαφορετικές σεξουαλικές πράξεις ενώ το έβδομο είχε διαφορετική, πρωταγωνίστρια. Με σημαντικές διαφορές σε πρόσωπο, χρώμα μαλλιών, και σωματικά χαρακτηριστικά.

«Στη μελέτη μας οι άνδρες παρήγαγαν υψηλότερης ποιότητας σπέρμα όταν έβλεπαν νέες γυναίκες αντί αυτές που τους ήταν ήδη γνώστες», αναφέρουν οι ερευνητές. «Επιπλέον, εκσπερμάτωσαν γρηγορότερα κατά την προβολή νέου προσώπου αντί αυτού που είχε προβληθεί επανειλημμένα».

Συνεπώς, όπως τόνισαν, οι άνδρες «επενδύουν» περισσότερο- τουλάχιστον σεξουαλικά- σε νέες ερωτικές παρτενέρ.

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share