Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κίνδυνος για σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά από τα παιδικά καθίσματα!

Και όμως δεν είναι τόσο ασφαλή!

20 Σεπτεμβρίου 2019 14:07
Κίνδυνος για σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά από τα παιδικά καθίσματα!

Την άγνοια των γονέων για τη μη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος στα μωρά και τα πολύ μικρά παιδιά και τους κινδύνους που αυτή επιφέρει, ανέδειξε νέα έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε αυλή σπιτιού! (photos)

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 2.000 γονείς-ιδιοκτήτες αυτοκινήτου, η μεγαλύτερη πλειοψηφία δεν γνώριζε ότι το να αφήσεις ένα μικρό παιδί-μωρό στο ειδικό του κάθισμα για ένα διάστημα παραπάνω από 2 ώρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, παρότι η χρήση παιδικού καθίσματος είναι επιβεβλημένη όταν το παιδί είναι στο αυτοκίνητο, ιδίως στα μωρά και τα πολύ μικρά παιδιά επιβάλλεται οι γονείς να κάνουν ένα 15λεπτο διάλειμμα βγάζοντας το παιδί από το αυτοκίνητο κάθε 2 ώρες ταξιδιού.

Κίνδυνος για σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά από τα παιδικά καθίσματα!

Σε πολύ μικρές ηλικίες και ειδικά στις πρώτες 4 με 6 εβδομάδες από τη γέννησή του, τότε το παιδί δεν πρέπει να παραμένει στο παιδικό κάθισμα για διάστημα πάνω από 30 λεπτά. Αμέσως μετά το τέλος του ταξιδιού το μωρό θα πρέπει να τοποθετείται στην ειδική «καλαθούνα» και σε ξαπλωτή θέση.

Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με τη θέση στην οποία κάθεται το παιδί στο κάθισμα, η οποία σε παρατεταμένη αναμονή μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα αναπνοής και να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 2.000 γονείς που πήραν μέρος στην έρευνα, παρότι το 31% γνώριζε ότι το να αφήσεις ένα μωρό για πολύ ώρα στο ειδικό κάθισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του, ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν το πόση είναι αυτή η ώρα. Επίσης, αποδείχθηκε ότι οι νεότεροι σε ηλικία γονείς είχαν περισσότερη γνώση γύρω από το θέμα, συγκριτικά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Τι πρέπει να κάνετε αν σας σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου;

Σας έχει συμβεί ποτέ να σας σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου και να χρειαστεί να το αλλάξετε; Αν όχι πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι θα κάνετε για να γλιτώσετε χρόνο και κούραση!

Αν και η τεχνολογία στα ελαστικά έχει προχωρήσει, και είναι πολύ ανθεκτικά, εν τούτοις ατυχήματα μπορούν αν συμβούν ανά πάσα στιγμή. Εκεί τα αντανακλαστικά και η ψυχραιμία του οδηγού, ενδέχεται να σώσουν την κατάσταση και να μην καταλήξει η περιπέτεια σε τραγωδία.

Πριν εξετάσουμε τι πρέπει να κάνουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει, να επισημάνουμε πως σκάνε ευκολότερα εάν δεν έχουν τη σωστή πίεση αέρα. Οσο και εάν φαίνεται περίεργο, εάν έχουν λιγότερο αέρα, από αυτόν ου συστήνει ο κατασκευαστής, τότε είναι ευκολότερο να διαλυθούν, αναπτύσσοντας μεγάλες θερμοκρασίες.

Αυτοκίνητο λάστιχο

Πολύ σημαντικό επίσης να μάθουμε να διαβάζουμε τις ενδείξεις των προδιαγραφών των ελαστικών μας

Δείκτης ταχύτητας

Ο δείκτης ταχύτητας είναι ένα γράμμα στο πλάι του ελαστικού σας που αντιστοιχεί στη μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να κυλάει το ελαστικό.

Βρείτε το γράμμα που αντιστοιχεί στο δείκτη ταχύτητας στο πλάι του ελαστικού σας και ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα για να πληροφορηθείτε ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αντέξει το ελαστικό σας.

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν κλατάρει το ελαστικό του αυτοκινήτου εν κινήσει

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι πως απαγορεύεται να πατήσουμε απότομα φρένο με το καλύτερο αντανακλαστικό, να είναι να επιταχύνουμε την ελαφρώς για να ανακτήσουμε αρκετό κράτημα στο δρόμο.

Αφού σταθεροποιήσουμε το αυτοκίνητο, κάνουμε το συντομότερο δυνατόν δεξιά και ακινητοποιούμε το όχημα.

Μην «περπατήσετε» το σκασμένο ελαστικό, γιατι έτσι θα προξενήσετε μεγάλη ζημιά, τόσο στα λάστιχα, όσο και στη ζάντα και τις αναρτήσεις.

Προσοχή με το air condition αυτοκινήτου: Ποιο το τραγικό λάθος που βάζει σε κίνδυνο την υγεία!

Καλοκαίριασε και το air condition στο αυτοκίνητο είναι πλέον απαραίτητο Οι περισσότεροι οδηγοί, μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή ενεργοποιούν και το air-condition (A/C).

Και όμως κάθε φορά που το κάνουμε αυτό βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου λόγω air condition. Να σας θυμίσουμε επίσης πως Με αυτό το απλό τρικ ο ανεμιστήρας σας θα λειτουργήσει σαν κλιματιστικό!

Προσοχή με το air condition αυτοκινήτου: Ποιο το τραγικό λάθος που βάζει σε κίνδυνο την υγεία!

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου λόγω air condition μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Όταν μπαίνετε σε ένα αυτοκίνητο που είχε κλειστά τα παράθυρα, εισπνέετε το βενζόλιο, μη γνωρίζοντας ότι η τοξίνη αυτή επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών. Επιπλέον, παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον οργανισμό μας να την εξαλείψει.

Τα αυτοκίνητα αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης τους, ότι θα πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του air condition, αλλά δεν εξηγούν γιατί, εκτός από το ότι είναι καλό για την απόδοσή του. Άφοβα: Πως δροσίζεται το σπίτι με το κλιματιστικό σας χωρίς να κάψετε καθόλου ρεύμα!

Προσοχή με το air condition αυτοκινήτου: Ποιο το τραγικό λάθος που βάζει σε κίνδυνο την υγεία!

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι πριν αρχίσει να ψύχει τον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Ως εκ τούτου, όταν κάθεστε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά «καμένου πλαστικού», ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το air condition. Και όταν βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά ακόμα.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share