Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ιστιοπλοΐα: Τα πήρε ''όλα δικά της'' η Ελλάδα - 42 από τα 45 μετάλλια κέρδισε η χώρα στο «31ης ATHENS INTERNATIONAL»

Πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία !

15 Νοεμβρίου 2022 10:43
Ιστιοπλοΐα: Τα πήρε ''όλα δικά της'' η Ελλάδα - 42 από τα 45 μετάλλια κέρδισε η χώρα στο «31ης ATHENS INTERNATIONAL»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αξιέπαινη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε η «31η Athens International Sailing Week» που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στον Φαληρικό όρμο με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τους ναυτικούς ομίλους Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ι.Ο.Π. ΔΕΗ, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο.Ε. και Ν.Ο.Π. Φαλήρου.

Δείτε επίσης πως μπορείτε να κάνετε εκδρομές στην ελληνική θάλασσα με καταμαράν

Παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που πλήττουν όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και έχουν επηρεάσει το σύνολο του αθλητικού κόσμου, η διοργάνωση φιλοξένησε 400 σκάφη από 7 χώρες.

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να γίνουν συναρπαστικές ιστιοδρομίες και το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο μέχρι την τελευταία κούρσα.

Φωτογραφία με τους συμμετέχοντες - αθλητές στο τέλος της οργάνωσης

Για μια ακόμη φορά τα ελληνικά πληρώματα πρωταγωνίστησαν σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα η νέα γενιά που είναι πολλά υποσχόμενη. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας σάρωσαν τα μετάλλια. Σε σύνολο 45 μεταλλίων στις ολυμπιακές και διεθνείς κατηγορίες κατέκτησαν τα 42. Δύο μετάλλια πήρε η Ουγγαρία και ένα η Μαλαισία.

Οι ξένες αποστολές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την οργάνωση του αγώνα σε θάλασσα και στεριά και αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες για τη λειτουργία του «Athens International Sailing Center» στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας συμμετείχαν στον αγώνα 7 σωματεία ΑμεΑ απ’ όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκαν οι Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, Ι.Ο. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας «ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες, Ν.Ο. Τζιτζιφιών- Καλλιθέας και βέβαια το σωματείο που άντεξε στις δυσκολίες τα πέτρινα χρόνια και κράτησε ψηλά τη σημαία της Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στην Ελλάδα, το σωματείο Ιστιοπλοΐα για όλους Sailiability Hellas.

Η υπόσχεση και το στοίχημα της Επιτροπής Ανάπτυξης ΑμεΑ και της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι το 2023 να διπλασιαστούν τα σωματεία αυτά. Γιατί η ελληνική ιστιοπλοΐα ΑμεΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου, άντεξε και συνεχίζει για το καλύτερο.

Φωτογραφία με τους συμμετέχοντες - αθλητές στο τέλος της οργάνωσης

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στην ελληνική περιφέρεια στηρίζει το Ιταλικό Ίδρυμα @fondazioneterzopilastro.

Στα υπέρ τ ης διοργάνωσης πιστώνεται η απευθείας μετάδοση των ιστιοδρομιών από την ερασιτεχνική ομάδα Live Streaming της Ομοσπονδίας. Σε ένα ακόμη ιστορικό διεθνή αγώνα η εικόνα μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν μη τι άλλο κάθε αθλητής έχει αυξημένο κίνητρο όταν οι καθένας έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την αγωνιστική προσπάθειά του στον θαλάσσιο στίβο.

 

Ροή ειδήσεων

Share