Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει ο Αυγενάκης: Έρχονται και άλλες καταγγελίες για κακοποίηση σε εν ενεργεία αθλητές»

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού;

17 Ιανουαρίου 2022 17:10
Συγκλονίζει ο Αυγενάκης: Έρχονται και άλλες καταγγελίες για κακοποίηση σε εν ενεργεία αθλητές»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι έρχονται κι άλλες καταγγελίες για κακοποίηση σε αθλήτριες της Γυμναστικής. Παράλληλα, εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστρωπείας γίνεται με αφορμή τη καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις 28 καταγγελίες των αθλητριών της Γυμναστικής, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις με υποθέσεις κακοποίησης από προπονητές.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Το me too ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την τοποθέτηση της κυρίας Μπεκατώρου. Από εκεί υπήρξε ένα τσουνάμι εξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος ενεργών προπονητών. Εγώ σήμερα ενημερώνω την διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ότι τις επόμενες μέρες θα θελήσω να τους συναντήσω να μου πουν τι ακριβώς έχουν κάνει, γιατί δεν φαίνεται οι κινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλεον καταγγελίες έφτασαν εκ μέρους μου σε δεύτερο χρόνο τόσο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια».

 

Ροή ειδήσεων

Share