Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστική Σάκκαρη - Υπέταξε το Νο1 του ταμπλό!

Μυθική πρόκριση της Ελληνίδας τενίστριας στα ημιτελικά

16 Νοεμβρίου 2021 08:39
Συγκλονιστική Σάκκαρη - Υπέταξε το Νο1 του ταμπλό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγραψε ιστορία η Μαρία Σάκκαρη, παίρνοντας σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στο Νο1 του ταμπλό (Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης), Αρίνα Σαμπαλένκα, επικράτησε με 2-1 σετ και πήρε το "εισιτήριο" για τις καλύτερες "4" του σπουδαίου τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Η μεγάλη διεθνής μας αθλήτρια πρόσφατα είχε "πατήσει" το Νο6 του κόσμου.

σακκαρη-προκριση

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει τις 8 κορυφαίες τενίστριες κάθε χρονιάς. Η Σάκκαρη είναι φυσικά ανάμεσα σε αυτές και όχι μόνο, αφού αποδεικνύει πως τα όνειρά της δεν έχουν... ταβάνι. Η Μαρία, όπως είναι λογικό, γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των WTA Finals.

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συγκλονιστικό. Η Σαμπαλένκα έκανε break point σε όλα τα σερβίς της Σάκκαρη, είχε set point στο υπέρ της 5-4, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε το σετ στο tie break εκεί όπου επικράτησε 7-1.

σακκαρη-τεννισ-ελλαδα

Και το δεύτερο σετ πήγε σε tie break. Μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα με break έκανε το 4-3 και με love service game προηγήθηκε με 5-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη έσβησε τα δύο set point της Σαμπαλένκα, κράτησε το σερβίς της, μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Λευκορωσίδας για το break και το 5-5!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν για μία ακόμη φορά στο tie break. Εκεί με 8-6 η Σαμπαλένκα κατάφερε να πάει τον αγώνα σε τρίτο και τελευταίο σετ.

σακκαρη-ημιτελικα-προκριση

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά με μία μυθική ανατροπή έκανε το 4-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε το σπουδαίο comeback για το τελικό 6-3 και 2-1 στα σετ.

 

Ροή ειδήσεων

Share