Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός: Εξελίξεις για τον Βοτανικό - Συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη με τον Χάρη Δούκα για τη Διπλή Ανάπλαση

Η ενημέρωση του ΑΟ για ανοικτή συζήτηση μετά το Πάσχα με τα μέλη

16 Απριλίου 2024 13:19
Παναθηναϊκός: Εξελίξεις για τον Βοτανικό - Συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη με τον Χάρη Δούκα για τη Διπλή Ανάπλαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αφού ο Ερασιτέχνης κάλεσε τους δημοσιογράφους για συνέντευξη Τύπου την προσεχή Παρασκευή (19/4) στο Δημαρχείο Αθηνών μαζί με τον Δήμαρχο, Χάρη Δούκα.

Ο ΑΟ, επίσης, ενημερώνει μέσω της ανακοίνωσής του, ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα των μελών του συλλόγου για ανοικτή συζήτηση, που θα γίνει μετά το Πάσχα στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», λίγο μετά το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αθηνών την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 13:00 για το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης.

Ο Σύλλογος γνωστοποιεί επίσης ότι σχετικά με το αίτημα μελών του Συλλόγου για ανοικτή συζήτηση, θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» την εβδομάδα μετά το Πάσχα, παρουσία και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα».

Βοτανικός: «Ένταξη» της χρηματοδότησης 115 εκατ. ευρώ στα προγράμματα του ΥΠΕΝ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βοτανικός: Άλλο ένα βήμα, τυπικό μεν, ουσιαστικό δε, έγινε σήμερα (20/03) για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημοποίησε τη χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης με 115 εκατ. ευρώ!

Θυμίζουμε, χθες έγινε γνωστό πως η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας ενέκρινε την πρόταση, που θα κατατεθεί προς το αρμόδιο υπουργείο για κονδύλι, που φτάνει τα 6,83 εκατ. ευρώ και το οποίο αφορά στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί το οικόπεδο.

Η σημερινή εξέλιξη, λοιπόν, αποτελεί μια τυπική διαδικασία, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά δεν παύει να αποτελεί την «επισφράγιση» του «κλειδώματος» της χρηματοδότησης, σε σχετικό τομεακό πρόγραμμα, για την κατασκευή του νέο ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που προωθείται στο πλαίσιο της μεγάλης μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικής παρέμβασης, την γνωστή «Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Λ. Αλεξάνδρας».

Βοτανικός: «Ένταξη» της χρηματοδότησης 115 εκατ. ευρώ στα προγράμματα του ΥΠΕΝ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και αυτή χθες με τη σειρά της ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στη σχετική ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ», ποσού 115 εκατ. ευρώ, προκειμένου και επίσημα η πράξη να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)» του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ». Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό στάδιο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων Διεθνών Προδιαγραφών κατηγορίας 4 Αστέρων κατά FIFA/UEFA.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share