Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Στον ναό της Ήρας πραγματοποιείται το τελετουργικό της Αφής - Νωρίτερα, άγημα της Προεδρικής φρουράς πραγματοποίησε την έπαρση της ελληνικής και της γαλλικής σημαίας

16 Απριλίου 2024 12:17
Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ξεκίνησε η επιβλητική τελετή για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της τελετής, άγημα της Προεδρικής φρουράς πραγματοποίησε την έπαρση της ελληνικής και της γαλλικής σημαίας. Παρούσα στην τελετή είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία προσήλθε συνοδευόμενη από τον προέδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

«Από εδώ στέλνουμε το αυθεντικό μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης», είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος.

Δείτε live:«Σε αυτή τη γη γεννήθηκε το μεγαλύτερο δώρο της ανθρωπότητας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες», τόνισε, με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ.

Το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιείται στον ναό της Ήρας.

Μετά την τελετή, θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία. Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share