Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Εθνική ομάδα: Οι εκλεκτοί του Πογέτ - Αυτοί οι παίκτες κλήθηκαν για τον αγώνα με το Καζακστάν

Οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον «τελικό»

12 Μαρτίου 2024 12:20
Εθνική ομάδα: Οι εκλεκτοί του Πογέτ - Αυτοί οι παίκτες κλήθηκαν για τον αγώνα με το Καζακστάν
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι εναντίον του Καζακστάν για την πρόκριση στο Euro 2024, με τον Γουστάβο Πογέτ να πραγματοποιεί τις τελικές του επιλογές για τους παίκτες, που θα κληθούν να αγωνιστούν στον «τελικό».

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει καλέσει τρεις δεξιούς μπακ (Ρότα, Μπάλντοκ, Σάλιακας) και πιθανώς να επιστρατεύσει κάποιον εξ αυτών εφόσον παραστεί ανάγκη, με επικρατέστερο τον άσο της ΑΕΚ που έχει χρησιμοποιηθεί και σε αυτή τη θέση. Σε αυτούς πάντως δεν συμπεριλαμβάνεται ο πιθανώς πιο φορμαρισμένος, ο Γιάννης Κώτσιρας, που διανύει την κορυφαία περίοδο της καριέρας του.

Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Χρήστου Τζόλη στην Εθνική Ανδρών μετά από σχεδόν δύο χρόνια, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Φορτούνα Ντίσελντορφ (14 γκολ) στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Σε σχέση με τις προηγούμενες κλήσεις, απουσιάζουν επίσης οι Γούτας, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Παπανικολάου και Φούντας, όπως και ο Γιαννούλης που τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Νόριτς με την Μίντλεσμπρο.

Οι κλήσεις του Πογέτ και ο «τελικός» με Καζακστάν

Ο αγώνας με το Καζακστάν στην OPAP Arena θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου (νοκ άουτ) κι εφόσον προκριθεί η Εθνική, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο.

Αναλυτικά οι κλήσεις: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Διούδης, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Σάλιακας, Ρέτσος, Τζαβέλλας Ρότα, Μπάλντοκ, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης, Παυλίδης, Τζόλης.

Euro 2024: Η κλήρωση των ομίλων - Οι αντίπαλοι της Ελλάδας εφόσον προκριθεί

Η κληρωτίδα για το Euro 2024 έστειλε την Ελλάδα (εφόσον βεβαίως προκριθεί μέσω των πλέι οφ) σε έναν όμιλο με ιδιαιτερότητες καθώς θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, την γείτονα Τουρκία και την Τσεχία!

Βασική προϋπόθεση βεβαίως για να βρεθεί στα τελικά της Γερμανίας η Εθνική ομάδα είναι να νικήσει στον ημιτελικό των πλέι οφ το Καζακστάν στην OPAP Arena στις 21 Μαρτίου και πέντε μέρες αργότερα τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο εκτός έδρας.

Πάντως, ο όμιλος «φωτιά» της διοργάνωσης είναι ο 2ος με την κοινή παρουσία της Ισπανίας, της Κροατίας και της Ιταλίας!

Η πρεμιέρα του Euro θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου και η οικοδέσποινα Γερμανία θα παίξει με αντίπαλο τη Σκωτία...

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Τηλεοπτικά θα καλυφθεί από την ΕΡΤ, ενώ θα φιλοξενηθεί σε Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λειψία, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκιρχεν.

Euro 2024: Η κλήρωση των ομίλων - Οι αντίπαλοι της Ελλάδας εφόσον προκριθεί

Οι όμιλοι του Euro

Group A

Γερμανία
Ουγγαρία
Σκωτία
Eλβετία

Group B

Ισπανία
Αλβανία
Κροατία
Ιταλία

Group C

Αγγλία
Δανία
Σλοβενία
Σερβία

Group D

Γαλλία
Αυστρία
Ολλανδία
Εσθονία/Πολωνία/Ουαλία/

Group E

Βέλγιο
Ρουμανία
Σλοβακία
Ισραήλ/Βοσνία/Ουκρανία/Ισλανδία

Group F

Πορτογαλία
Τουρκία
Τσεχία
Ελλάδα/Καζακστάν/Γεωργία/Λουξεμβούργο

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share