Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Basket league / Ολυμπιακός - Λαύριο: Πέτυχε τους στόχους του και πηγαίνει με φόρα απέναντι στον Παναθηναϊκό (video)

12 σερί νίκη για τους Ερυθρόλευκους

9 Μαρτίου 2024 19:06
Basket league / Ολυμπιακός - Λαύριο: Πέτυχε τους στόχους του και πηγαίνει με φόρα απέναντι στον Παναθηναϊκό (video)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Basket league: Τη 12η σερί νίκη του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός το απόγευμα του Σαββάτου (9/3), καθώς επικράτησε με 84-63 του Λαυρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκη, Μιλουτίνοβ.

Την ίδια στιγμή, τη δική τους μάχη στον τελικό του Κυπέλλου θα δώσουν τα Ερυθρόλευκα κορίτσια του βόλει.

Μόλις 41 ώρες μετά από την νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Λαυρίου (84-63) για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και συνέχισε την αήττητη πορεία του από τις 27 Ιανουαρίου κι έπειτα.

Στο 18-2 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (9-1 εντός και 9-1 εκτός έδρας), που συνεχίζουν να καταδιώκουν τον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας ωστόσο ότι εκτός απροόπτου θα συμβιβαστούν με τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

Κώστας Παπανικολάου και Άλεκ Πίτερς (20 πόντοι σε 27:21 από 3/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 2/3 βολές) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που κυριάρχησε στο δίποντο και έβγαλε το σαραντάλεπτο χωρίς άλλον τραυματισμό.

Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νικόλα Μιλουτίνοβ έμειναν εκτός αναμέτρησης, με τους τρεις πρώτους να κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague με τους πράσινους.

Στο 7-13 έπεσε το Λαύριο (5-5 εντός και 2-8 εκτός έδρας), που είχε καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά έμεινε από δυνάμεις και κουράγιο στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να γνωρίσει μία εντελώς φυσιολογική ήττα.

Ο Ολυμπιακός θα μείνει στο ΣΕΦ και μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/3 στις 19:45), καθώς θα υποδεχθεί την Καρδίτσα πριν από την τελευταία διαβολοβδομάδα της EuroLeague που θα τον βρει απέναντι σε Εφές (εκτός) και Βιλερμπάν (εντός).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share