Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Βέτο από τον Μίλτο Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα, θα σταματήσω το μήκος και θα...»

Ο πρωταθλητής κόσμου εξέφρασε ανοιχτά για το παράπονό του

2 Μαρτίου 2024 19:47
Βέτο από τον Μίλτο Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα, θα σταματήσω το μήκος και θα...»
Από Εύη Κουρίδου

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ο Μίλτος Τεντόγλου, σε δηλώσεις του μετά τον θριάμβό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Λίγη ώρα μετά τη «χρυσή» του επιτυχία, και τέσσερα άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, ο πρωταθλητής μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ και καυτηρίασε πιθανές αλλαγές στη βαλβίδα και στη μέτρηση των αλμάτων.

«Δε με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα, δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», ανέφερε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν. Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

View this post on Instagram

A post shared by SEGAS (@segas.gr)

Γι' αυτό είναι ξανά Πρωταθλητής Κόσμου ο Μίλτος Τεντόγλου: «Ήταν χάλια ο αγώνας μου, ούτε στο χειρότερο εχθρό μου»

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Παρόλα αυτά, μετά το τέλος του αγώνα, φάνηκε απογοητευμένος.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε ένα "χάλια αγώνα", εκφράζοντας και πάλι τη δυσαρέσκειά του για τις πρωινές αναμετρήσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης τόνισε πως για τον ίδιο είναι δύσκολο να βρει κίνητρο μετά από τόσα μετάλλια και αγώνες όπως ο τελικός στη Γλασκώβη δεν τον διευκολύνουν. Χαρακτήρισε δε τα τέσσερα άλματά του πάνω από τα 8 μέτρα “χαμηλά”, δείχνοντας έτσι και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στίβου, δείχνοντας ότι η κορυφή του κόσμου στον στίβο ανήκει αναμφίβολα σε αυτόν!

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με 8.22 και ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα (8.19 ο Τεντόγλου, 8.10 ο Φουλάνι).

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε… αγριεμένος με το «καλημέρα» και έκανε μεγάλο άλμα στα 8.22μ.Την ίδια επίδοση έκανε και ο Ματία Φουρλάνι, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλον τον αγώνα.

Στο δεύτερο άλμα του ο Τεντόγλου έμεινε λίγο κάτω από τα 8μ., πηδώντας συγκεκριμένα στα 7.94μ.

Στην τρίτη του προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε μακριά και φαινόταν ότι έκανε ένα άλμα γύρω στα 8.30μ. όμως η προσπάθειά του δεν μετρήθηκε, ως άκυρη.

Ένας... μικρός χαμός έγινε στο τέταρτο άλμα. Ο Ματέο Φουρλάνι πέρασε για λίγα λεπτά στην κορυφή, αφού μέτρησε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου με 8.10. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως συνηθίζει, απάντησε αμέσως με άλμα στα 8.15 και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή.

Στην πέμπτη προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8.11 και ο Ιταλός στα 8.04, πηγαίνοντας σε φινάλε… θρίλερ.

Το φινάλε, ωστόσο, ήταν άδοξο για τον Φουρλάνι και ιδανικό για τον Τεντόγλου. Ο Ιταλός έκανε άκυρο, σφραγίζοντας, ουσιαστικά την κορυφή για τον Έλληνα πρωταθλητή, που χωρίς άγχος πήδηξε στα 8.19μ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share