Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: Την άλωσε και φουλάρει για την εξάδα

Πήρε εκδίκηση για την ήττα στο ΣΕΦ

8 Φεβρουαρίου 2024 23:59
Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: Την άλωσε και φουλάρει για την εξάδα
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Fonteta αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για την ήττα στο ΣΕΦ. Και τα κατάφερε. Με σπουδαία αμυντική συμπεριφορά, άλωσε την έδρα της Βαλένθια (78-65) και έδειξε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα της EuroLeague μέχρι το φινάλε της regular season.

Ο αγώνας

Με τον Μουστάφα Φαλ να επιστρέφει στην αρχική πεντάδα μετά από τρεις εβδομάδες λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός ήταν ο... εαυτός του αμυντικά στην εκκίνηση. Γι αυτό κιόλας πήρε γρήγορα το προβάδισμα (5-8 στο 3').

Τα λάθη στην επίθεση τον πλήγωσαν όμως, αφού έδωσαν εύκολους πόντους στη Βαλένθια και μαζί το προβάδισμα (19-17 στο 9') λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Οι περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές από τον πάγκο έκαναν τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Κώστα Παπανικολάου, τον Μόουζες Ράιτ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να αποτελούν τη βασική αιτία για το +11 (23-34 στο 13').

Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78
EUROKINISSI

Ξανά όμως, μια μικρή περίοδος γεμάτη επιπολαιότητα στην επίθεση σε συνδυασμό με το πολύπλευρο ταλέντο του Σέμι Οτζελέγιε επέτρεψαν στην ομάδα του Άλεξ Μουμπρού να επιστρέψει δριμύτερη. Σε τέτοιο βαθμό, που το προβάδισμα του Ολυμπιακού περιορίστηκε στον ελάχιστο βαθμό (39-40) στην ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός εμφάνισε την εικόνα της πρώτης περιόδου. Σκληρός στην άμυνα, αποτελεσματικός στην επίθεση και κάπως έτσι η διαφορά πήρε ξανά την ανιούσα. Σε τέτοιο βαθμό που το -1 (41-40 στο 21') έγινε +10 (41-51 στο 26') μέσα σε πέντε λεπτά, διάστημα στο οποίο ήταν εμφανές πως η Βαλένθια ασφυκτιούσε.

Το ερυθρόλευκο προβάδισμα έφτασε μάλιστα στο +15 (44-59 στο 29') λίγο αργότερα, πριν αποβληθεί ο Άλεξ Μουμπρού με δεύτερη τεχνική ποινή εντός μερικών λεπτών.

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στους πορτοκαλί. Με την άμυνα να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον Μόουζες Ράιτ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους έως την τελική επικράτηση. Αυτή ήρθε με διαφορά μεγαλύτερη των επτά (7) πόντων με τους οποίους είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ, για να κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω στη Fonteta.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share