Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Super League: «Καθάρισε» με 4άρα τον Αστέρα η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα (video)

Η Ένωση συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και θα επισκεφτεί με ανεβασμένη ψυχολογία την έδρα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ

4 Φεβρουαρίου 2024 19:45
Super League: «Καθάρισε» με 4άρα τον Αστέρα η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα (video)
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς επικράτησε 4-2 στην OPAP Arena και με την τρίτη σερί νίκη της στη Stoiximan Super League θα πάει φουριόζα στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής.

Η Ένωση ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και βρήκε το πρώτο γκολ στο 26ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και ο Ζουκάνοβιτς άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Δείτε επίσης: Super League: «Άλωσε» το Γεντί Κουλέ και πήρε βαθμολογική ανάσα με Οζέγκοβιτς η Κηφισιά (video)

Ένα λεπτό μετά ο Πόνσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0, μετά από υπέροχη σέντρα του Νίκλας Ελίασον και γυριστή κεφαλιά. Στο 45ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Ο Ελίασον μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έψαξε έναν συμπαίκτη. Ο Ζουκάνοβιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Μήτογλου μετά από κεφαλιά του Καστάνιο. Στο δεύτερο ο Αστέρας πάλεψε για να πάρει κάτι από το ματς, όμως ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε και είχε κέφια. Στην τρίτη μεγάλη του ευκαιρία στο ματς σκόραρε στο 76ο λεπτό, αποφεύγοντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μιριτέλο που μείωσε στο 90'.

Πόνσε και Ζουκάνοβιτς την έβαλαν σε θέση ισχύος

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς στην προσπάθειά της να βρει νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη της καλή στιγμή ήταν με το σουτ του Νίκλας Ελίασον από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Γραμματικάκης με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Αστέρας απείλησε με τον Λύρατζη στο 11ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του ακραίου αμυντικού των Αρκάδων πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ραντόνια να απειλήσει λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Γραμματικάκης τον σταμάτησε. Στο 15' ο Τσούμπερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν τα καρέ του Γραμματικάκη, μέχρι και το 26' που έλυσαν τον γόρδιο δεσμό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και κεφαλιά του Πόνσε, ο Ζουκάνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πόνσε σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει τα καρέ του Αστέρα ενώ και οι Αρκάδες προσπάθησαν να μπουν στη διεκδίκηση του ματς. Στο 32' ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 43' βρήκε και τρίτο γκολ με το αυτογκόλ του Ζουκάνοβιτς και έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Μήτογλου και ο Μπαρτόλο ευστόχησε.

Ο Γκαρσία επέστρεψε και σφράγισε το τρίποντο

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το ματς. Ωστόσο έγινε ελάχιστα απειλητικός στα καρέ του Στάνκοβιτς, καθώς οι προσπάθειες των Χουχούμη στο 52' και του Ζουκάνοβιτς δέκα λεπτά μετά δεν βρήκαν στόχο.

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο χορτάρι τον Λιβάι Γκαρσία στο 65' αντί του Πόνσε και ο φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Σε μια εξ αυτών βρήκε δίχτυα και έκανε το 4-1, με τον Μιριτέλο να διαμορφώνει στο τέλος το σκορ σε 4-2.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.

Αστέρας: Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί, Καλτσάρ, Μιριτέλο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share