Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Euroleague: Με απολαυστικούς Κάνααν-Ράιτ και «100άρα» επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν στο β' ημίχρονο και έφτασαν στην άνετη επικράτηση

30 Ιανουαρίου 2024 23:06
Euroleague: Με απολαυστικούς Κάνααν-Ράιτ και «100άρα» επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός (video)
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Οι τρεις σέντερ του (Φιλίπ Πετρούσεβ, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Μουστάφα Φαλ) ήταν εκτός αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός επιβίωσε το βράδυ της Τρίτης (30/1). Νίκησε με 101-87 την Άλμπα Βερολίνου σε ματς για την 24η αγωνιστική της EuroLeague και έμεινε σε τροχιά εξάδας, για την απευθείας πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Στο 13-11 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (9-4 εντός και 4-7 εκτός έδρας), με τον Αϊζέια Κάναν να κάνει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα και στα εύστοχα τρίποντα, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις στην καλύτερη εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα, αλλά και με τον Μόουζες Ράιτ να ζει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο γεμίζοντας τη στατιστική του σε όλους τους τομείς στο δεύτερο μέρος. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν και πάλι μακριά από τα στάνταρ του, ωστόσο Λαρεντζάκης και Πίτερς ήταν εκεί για να προσφέρουν στο σκοράρισμα, την ώρα που ο Λουκ Σίκμα ήταν για δεύτερο σερί αγώνα αποτελεσματικός.

Στο 5-19 έπεσε η Άλμπα (4-8 εντός και 1-11 εκτός έδρας), που μπήκε στο "ζεστό' Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς τους Ζίγκα Σάμαρ, Λουίς Ολίντι, Γιοχάνες Τίμαν, έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός AKTOR: Προπόνηση στο ρελαντί για το 16/16 πριν από τη διαβολοβδομάδα (video)

Ο αγώνας

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Μπραζντέικις, Πίτερς, Ράιτ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε τον βασικό του άσο να κάνει δύο γρήγορα φάουλ με το σκορ στο 9-1. Δύο γρήγορα φάουλ έκανε κι ο Ράιτ, όμως ο Κάναν ήταν σε τρομερή κατάσταση (8 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα) και μαζί με τον Πίτερς κράτησε τους Πειραιώτες μπροστά έως το τέλος της περιόδου (20-17) στην οποία οι Γερμανοί είχαν 2/10 δίποντα, αλλά και μία πολύ αποτελεσματική άμυνα ζώνης.

ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης και Παπανικολάου βοήθησαν τη second unit να γράψει το 29-24 στο 13', όμως η Άλμπα βρήκε ρυθμό, είχε αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια (7/10 τρίποντα) και με μακρινό σουτ του Στέρλινγκ Μπράουν έγραψε το 40-41 προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Λαρεντζάκης και ο Σίκμα ήταν οι δύο που ξεχώρισαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, δεν ήταν γρήγορος, δεν έφθειρε τους αντιπάλους του και πιέστηκε.

Με τον Κάναν να σκοράρει κατά ριπάς, ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Μπραζντέικις τον δεύτερο παίκτη που είχε ανάγκη στις αρχές του β' μέρους. Ο Λιθουανός έβαλε γκολ-φάουλ για το 62-55, σκόραρε για το 64-57 μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και βοήγθησε τους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ, πριν ο Κάναν δώσει προβάδισμα 11 πόντων και ο Ράιτ βγάλει απίθανο αιφνιδιασμό με γκολ-φάουλ κάρφωμα για το 78-61 στο φινάλε της περιόδου.

Ράιτ και Κάναν δεν φρέναραν, μπήκαν στην τέταρτη με ορμή, έγραψαν το 88-63 στο 32' και από εκείνο το σημείο κι έπειτα όλοι περίμεναν να δουν που θα σταματήσει ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού. Έβαλε και ένατο τρίποντο και χάρισε στον κόσμο που γέμισε το ΣΕΦ μία υπέροχη παράσταση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεζ, Ζαμόισκι, Ομπρκνέζεβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 45-48, 78-61, 101-87

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share