Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Basket League: Πίτερς-Μιλουτίνοβ έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ στο πρωτάθλημα (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ρελαντί απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρα

24 Δεκεμβρίου 2023 16:58
Basket League: Πίτερς-Μιλουτίνοβ έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ στο πρωτάθλημα (video)
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και σε ένα γιορτινό πάρτι στο ΣΕΦ επικράτησε με 84-65 στο ντεμπούτο του Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο εντυπωσιακός Άλεκ Πίτερς σκόραρε 20 πόντους από το ημίχρονο και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πολύτιμος Νίκολα Μιλουτίνοβ με κυριαρχική παρουσία στο ζωγραφιστό.

Ο Μήτρου-Λονγκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο κατά την είσοδό του στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Φιλίπ Πετρούσεβ πάτησε παρκέ για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος είχε πολύ καλή παρουσία στο παρκέ με προσφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, με τον Πετρούσεβ να συνδυάζει θέαμα και ουσία με εντυπωσιακά καρφώματα.

Δείτε επίσης: Basket League: Ματσάρα στο Λαύριο - Πήγε για τη μεγάλη νίκη-ανατροπή ο Άρης, την πήραν στην παράταση οι γηπεδούχοι (video)

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι δείχνοντας διάθεση να "καθαρίσει" από νωρίς το παιχνίδι. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ασταμάτητος σκοράροντας 20 πόντους από το ημίχρονο. Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς, όπως φανερώνει και το 51-28 της ανάπαυλας.

Στην πρώτη περίοδο, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ αντικατέστησε τον Τόμας Γουόκαπ και πάτησε για πρώτη φορά ως παίκτης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το θέμα δεν έλειψε από το πρώτο μέρος, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να σκοράρει ένα... τρελό καλάθι στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε από νωρίς διαφορά που ξεπέρασε τους 20 πόντους, συνεπώς το παιχνίδι είχε κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μέρος. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν κυρίαρχος κάτω από το καλάθι, όντας άξιος συμπαραστάτης του Πίτερς και στο σκοράρισμα, με τον Μήτρου-Λονγκ να σκοράρει τους πρώτους του πόντους με τα ερυθρόλευκα στο τέταρτο δεκάλεπτο, βρίσκοντας σταδιακά τα πατήματά του. Τελικό σκορ το 84-65, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να φτάνει σε μία άνετη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσώνος, Ζακεστίδης, Χατζημπαλίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-17, 51-28, 66-46, 84-65.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη (31/12, 15:00), ενώ ο Απόλλωνας πηγαίνει στην Καρδίτσα για το ματς με την ομώνυμη ομάδα (30/12, 17:00)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share