Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε ο 24χρονος Γκάρλι Σόχο - Είχε πρωταγωνιστήσει στο πρόσφατο Mundobasket

Η αιτία θανάτου του ταλαντούχου μπασκετμπολίστα

22 Δεκεμβρίου 2023 19:10
Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε ο 24χρονος Γκάρλι Σόχο - Είχε πρωταγωνιστήσει στο πρόσφατο Mundobasket
Από Κυριάκος Μελλίδης

Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ προκάλεσε το δυσάρεστο νέο που ήρθε από τη Βενεζουέλα με τον χαμό του 24χρονου μπασκετμπολίστα, Γκάρλι Σόχο.

Ο Σόχο συμμετείχε στο πρόσφατο MundoBasket 2023 εκπροσωπώντας τη χώρα του στην διοργάνωση, όντας μάλιστα μεταξύ των διακριθέντων, καθώς είχε μετρήσει 12.4 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Τα δημοσιεύματα από τη Βενεζουέλα αναφέρουν πως ο θάνατός του προήλθε από επιληπτική κρίση. Η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας εξέφρασε τη θλίψη της μέσω ανάρτησης στα social media.

Θάνατος 8χρονου: Το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο στο νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε «Αγλαΐα Κυριακού».

Η ανακοίνωση από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού:

Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων. Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη.

Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα. Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή.

Πέντε παιδιά νεκρά από πυρκαγιά - Τα άφησαν μόνα τους για να ψωνίσουν δώρα για τα Χριστούγεννα (video)

Tραγωδία με πέντε παιδιά να χάνουν τη ζωή τους εκτυλίχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (16/12) στην πόλη Μπούλχεντ της Αριζόνα των ΗΠΑ, όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που βρίσκονταν ενώ ο πατέρας τους έλειπε για να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα.

Από τα πέντε παιδιά τα τέσσερα, ηλικίας 2,4,5 και 13 ετών ήταν αδέρφια ενώ το πέμπτο παιδί, 11 ετών, ήταν συγγενής τους που τα είχε επισκεφθεί στο σπίτι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών είπε στους αστυνομικούς ότι έλειψε για περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσει δώρα για τα Χριστούγεννα.

Η έρευνα της πυροσβεστικής έδειξε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του σπιτιού στον κάτω όροφο «κάνοντας έτσι αδύνατο για τα παιδιά που βρίσκονταν σε δωμάτιο στον πάνω όροφο να μπορέσουν να φύγουν».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα πέντε παιδιά βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο ενώ η φωτιά «ανέβηκε» από τη μοναδική σκάλα του σπιτιού εμποδίζοντας έτσι την μοναδική έξοδο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δραματικές προσπάθειες των γειτόνων να προσεγγίσουν τα εγκλωβισμένα παιδιά: «Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ αλλά ο καπνός γέμισε τον χώρο και μας έπνιξε. Δεν ξέραμε ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους. Αν το γνωρίζαμε θα είχαμε προσπαθήσει να φτάσουμε σε αυτά».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share