Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και έφτασαν στην τελική επικράτηση

Στο ρελαντί έγινε η δουλειά στο ΣΕΦ

8 Δεκεμβρίου 2023 23:13
Ολυμπιακός - Μπάγερν: Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και έφτασαν στην τελική επικράτηση
(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο παιχνίδι με την Μπάγερν, φτάνοντας στην τελική επικράτηση (77-69) με χαρακτηριστική άνεση και δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα από τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο παίρνωντας το αίμα του πίσω μετά την ήττα απέναντι στη Ρεάλ στο παρατσακ.

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Δίχως να παίξει στα κόκκινα ή να πιέσει τους βασικούς παίκτες του rotation, ο Ολυμπιακός πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπάγερν (77-69), για να ολοκληρώσει με χαμόγελο τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγαν με +11 ήδη από το 6ο λεπτό του αγώνα και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με τη διαφορά να αυξομειώνεται ανάλογα της διάθεσης και της έντασης που είχαν στην άμυνα. Σε τέτοιο βαθμό, που η Μπάγερν πάλευε απλά να περιορίσει το μέγεθος της ζημιάς -το έκανε με επιτυχία ανά διαστήματα.

Η νίκη δεν άφησε πλήρως γλυκιά γεύση στην ερυθρόλευκη πλευρά πάντως, αφού ο τραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου αρκούσε για να χαλάσει ελαφρώς τη διάθεση όλων στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Οι Έρυθρόλευκοι έκαναν τα απαραίτητα και έφτασαν στην τελική επικράτηση
(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο αγώνας

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδωσε τίποτα εύκολο στην Μπάγερν, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στο 6ο λεπτό. Γι αυτό κιόλας η διαφορά άνοιξε σε διψήφια επίπεδα από νωρίς (13-2 στο 6'), με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει θραύση (7 πόντοι, 4 ασίστ) και να υπογράφει το +16 (24-8) του δεκαλέπτου.

Παρά τις πολλές αλλαγές στην πεντάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να παραμένει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο πίσω μέρος του παρκέ και να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση έως το +20 (36-16 στο 16'), με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παίρνει την επιθετική σκυτάλη.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε ένα -αναπόφευκτο- χαλάρωμα στην τελική ευθεία πριν από την ανάπαυλα, τότε ο Ολυμπιακός θα προηγούνταν με αρκετά μεγαλύτερη διαφορά από το +12 (41-29) με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια. Ακόμη κι έτσι πάντως, με 9/27 σουτ και 8 ασίστ για 8 λάθη, η Μπάγερν δεν έδειχνε ικανή να προβληματίσει τον Ολυμπιακό.

Η εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ήταν "κόπια" του πρώτου, δεδομένου πως ο Ολυμπιακός κράτησε για αρκετή ώρα στο "μηδέν" την Μπάγερν, φτάνοντας ξανά στο +19 (48-29 στο 24'). Μέχρι το τέλος της περιόδου όμως, οι ερυθρόλευκοι ήταν σαν να έσβησαν τις μηχανές.

Κακές επιλογές στην επίθεση, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ενεργοποίηση του Κάρσεν Έντουαρντς έδωσαν την ευκαιρία στην Μπάγερν να συμμαζέψει την κατάσταση και να φτάσει μέχρι το -10 (54-44) στο 30ό λεπτό.

Παρά τη διαφαινόμενη γερμανική απειλή, το παιχνίδι δεν ξεγλίστρησε από τα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ακόμη κι όταν ο Ελίας Χάρις έβαλε έξι σερί για το -6 (75-69 στα 48'') κι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε το λάθος αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε περισσότερο, φτάνοντας στη νίκη στο ΣΕΦ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ - Αλιάγκα - Ντραγκόγιεβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share