Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Basket league / Κολοσσός - Ολυμπιακός: Επίδειξη δύναμης στην Ρόδο από τους σαρωτικούς ερυθρόλευκους

Επικράτησαν με το επιβλητικό σκορ 102-59

22 Οκτωβρίου 2023 19:06
Basket league / Κολοσσός - Ολυμπιακός: Επίδειξη δύναμης στην Ρόδο από τους σαρωτικούς ερυθρόλευκους
(ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη σε έκταση νίκη στην Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό και επιβλήθηκε της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα με 102-59 στην τρίτη στροφή της Basket League. Με την ευκαιρία, δείτε το σκορ που επικράτησε η ΑΕΚ απέναντι στον Απολλωνα.

Οι ερυθρόλευκοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για μία άνετη νίκη. Η ομάδα του Μπαρτζώκα βασίστηκε στον επιθετικό πλουραλισμό, καθώς υπήρχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Άλεκ Πίτερς.

Στην επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής (30/10, 20:15), ενώ ο Κολοσσός ταξιδεύει στην Πάτρα για το ματς με τον Απόλλωνα (28/10, 20:15).

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" το ματς από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και μπήκε στο παρκέ με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του. Όπερ και εγένετο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι. Την εξαιρετική εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου (12-26) συνέχισε και στο δεύτερο, διατηρώντας την διαφορά σε διψήφια τιμή και στις παρυφές των είκοσι πόντων. Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μετρά στο πρώτο μέρος 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Σκορ ημιχρόνου 28-49.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ροκανίσει την διαφορά και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι κυρίαρχος σε ένα άνετο απόγευμα. Η διαφορά ξέφευγε όσο περνούσε η ώρα, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Φαλ, Πίτερς, Μιλουτίνοβ και Γουίλιαμς-Γκος έγιναν διψήφιοι, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν σκορ από αρκετούς παίκτες στην επίθεση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Σκαλτσής, Λουλουδιάδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-26, 28-49, 38-77, 59-102.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share