Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Europa League: Μέγας Μπρινιόλι κράτησε αήττητο και πρώτο τον Παναθηναϊκό στον όμιλο! (Video)

Το Τριφύλλι δε λύγισε ούτε από την πίεση της Μακάμπι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του

6 Οκτωβρίου 2023 00:04
Europa League: Μέγας Μπρινιόλι κράτησε αήττητο και πρώτο τον Παναθηναϊκό στον όμιλο! (Video)
EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Με τον βαθμό της ισοπαλίας, που τον αφήνει μόνο πρώτο στον όμιλο σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν, έφυγε από το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα ο Παναθηναϊκός έχοντας κάτω από τα γκολπόστ έναν εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι καθώς ο Ιταλός, πότε με τα χέρια, πότε με τα πόδια, έβγαλε ότι πήγε προς την εστία του τριφυλλιού.

Η Μακάμπι Χάιφα πίεσε τους πράσινους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά οι πράσινοι κατάφεραν να τα φέρουν εις πέρας και να κρατήσουν μέχρι τέλους το μηδέν στην άμυνα τους. Την ίδια ώρα επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και δη σε open play αγώνα.

Το τριφύλλι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, αλλά ήταν αυτός που είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 17' στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Δείτε επίσης: Europa League: Η ψυχωμένη ΑΕΚ παραμένει «αφεντικό» στον όμιλο - Κέρδισε βαθμό και εντυπώσεις κόντρα στον Άγιαξ (video)

Χτύπησε στην αντεπίθεση και στα αριστερά η Μακάμπι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και "χτυπούσαν" με βαθιές μπαλιές, περισσότερο από τα αριστερά, πάνω στον Χουάνκαρ ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο έδειξε να έχει αρκετά προβλήματα. Πότε με τον Νταβίντ, πότε με τον Καλαϊλί γινόταν υπερφόρτωση από τα αριστερά με το τριφύλλι να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 8' με τον Νταβίντ να βγαίνει από τα αριστερά, είδε τον Μπρινιόλι εκτός εστίας, ο Ιταλός στο μοναδικό του λάθος στο ματς δεν ήξερε τι να κάνει, να βγει ή να μην βγει με τον επιθετικό της Μακάμπι να πλασάρει και τη μπάλα να βγαίνει ελάχιστα έξω από το δεξί του δοκάρι.

Στο 14' ο Γεντβάι δεν απομάκρυνε τη μπάλα ο Νταβίντ και πάλι έγινε αποδέκτης της και έκανε το σουτ με τον Ιταλό να σταματάει και πάλι εντυπωσιακά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Στάθηκε άτυχος ο Ιωαννίδης

Στο 17' ο Παναθηναϊκός και ο Φώτης Ιωαννίδης στάθηκαν άτυχοι καθώς στην πρώτη καλή στιγμή του το τριφύλλι είχε δοκάρι. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ στα αριστερά, ο Μπερνάρ εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι με τον Έλληνα σέντερ φορ να πηδάει ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά η οποία τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καϊούφ.

Η Μακάμπι απείλησε ξανά στο 20' όταν ο Καλαϊλί έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, εκτέλεσε με το αριστερό αλλά ο Μπρινιόλι είπε ξανά όχι. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 26' με ένα σουτ του Βιλένα εκτός περιοχής το οποίο έφυγε έξω.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 34' όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Μαντσίνι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά αυτή ήταν πολύ κακή και έφυγε έξω.

Στο 39' η Μακάμπι απείλησε ξανά. Ο Χουάνκαρ δεν υπολόγισε καλά, δεν έδιωξε τη μπάλα, και ο Καλαϊλί έγινε αποδέκτης της, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τη Μακάμπι Χάιφα να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στο 59' ο Νταβίντ έφυγε και πάλι στα αριστερά, μετά από μια βαθιά μπαλιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μπρινιόλι με το πόδι απομάκρυνε τη μπάλα.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Καϊούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμάνα (69' Αλί), Ζαμπέρ, Σάμπια (68' Πιερότ), Καλαϊλί (84' Σιμπλού), Νταβίντ (76' Ραφαέλοφ), Σουράνοφ (46' Σερί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87' Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67' Τζούριτσιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78' Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67' Σπόραρ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share