Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γιάννης Ιωαννίδης: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του - "Τσακίζουν" καρδιές στην επιμνημόσυνη δέηση για τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ στη Βούλα (photos-video)

Φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο προπονητή - Θα κηδευτεί στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή

5 Οκτωβρίου 2023 12:03
Γιάννης Ιωαννίδης: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του -
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος επικρατεί από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, μετά την απώλεια του σπουδαίου προπονητή, του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδος, Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου πραγματοποιείται επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας στην Αθήνα, προκειμένου να πουν το τελευταίο "αντίο", φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα κηδευτεί στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή (6/10, 17:00).

Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του - Η επιμνημόσυνη δέηση για τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ στη Βούλα

Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη
Πηγή φωτογραφιών: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


«Κατέρρευσε» ο Παναγιώτης Φασούλας για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη: «Παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του - Τελευταία φορά που τον είδα ήταν...»

Θλίψη έχει σκορπίσει στον αθλητικό κόσμο ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος είχε συνυπάρξει μαζί του επαγγελματικά και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία, μίλησε, εμφανώς συγκινημένος, στο Πρωινό και στον Θάνο Βάγιο και «κατέρρευσε»,. αναφέροντας πως «παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του».

Ο «ξανθός άγγελος» του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από μια γενναία μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έφυγε τελικά από τη ζωή την Τετάρτη 4/10 σε ηλικία 78 ετών.

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη, είναι απώλεια της οικογένειάς του, που οικογένειά του εκτός από τη σύζυγό του, τη Γιούλα και τα παιδιά του, είμαστε και όλοι εμείς που συνδέσαμε τη ζωή μας μαζί του, που ήμασταν συνεργάτες, αντίπαλοι, φίλοι. Ζήσαμε ατέλειωτες στιγμές. Ζήσαμε τρομερές στιγμές έντασης και πάθους, και αγαπημένοι, και τσακωμένοι, πανηγυρίζοντας, κλαίγοντας. Πραγματικά αυτό είναι το πιο δύσκολο για όλους.

Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι στο μπάσκετ πια. Παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν στην κηδεία του πατέρα μου. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα καλά, πριν τέσσερα χρόνια. Δεν ήταν καλά στην υγεία του ο Γιάννης, είχε διάφορα προβλήματα. Όταν ένας άνθρωπος που έχεις υπάρξει φίλος, τον θεωρείς οικογένειά σου, τελικά φεύγει, είναι συγκλονιστικό. Για μένα τουλάχιστον» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μια εξαιρετική φυσιογνωμία. Ήταν μια περσόνα των γηπέδων. Ήταν κάτι διαφορετικό από όλους. Πρώτη φορά επαγγελματικά βρεθήκαμε στον Ολυμπιακό, μου άλλαξε το νούμερο της φανέλας, από το 13 μου έδωσε το 10. Αναγκαστικά πήγα με τα νερά του, όχι γιατί υπέκυψα στην απαίτησή του, αλλά γιατί σκεφτόμουν “φαντάσου να χάσω και να λέει ότι φταίει το 13 που φοράω”.

Μου είπε ότι θα φοράω το 10 το καλό. Ήταν πολύ θρησκευόμενος. Έτρεχε πάντα να βοηθήσει όπως νόμιζε, σε όποιον είχε ανάγκη» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share