Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Champions League: Επιβλητική Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μυθικό «διπλό» για τη Μπράγκα στο Βερολίνο (videos)

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα δύο ματς που άνοιξαν τη 2η αγωνιστική

3 Οκτωβρίου 2023 22:27
Champions League: Επιβλητική Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μυθικό «διπλό» για τη Μπράγκα στο Βερολίνο (videos)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Το γκολ του Αντρέ Κάστρο έξω από την περιοχή ολοκλήρωσε την επιστροφή της Μπράγκα στο παιχνίδι και της έδωσε τη νίκη 3-2 απέναντι στην Ουνιόν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον 3ο όμιλο του Champions League. Η Ρεάλ Σσοιεδάδ επιβλήθηκε 2-0 της Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία και την προσπέρασε στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Δείτε επίσης: Super league / ΟΦΗ - ΑΕΚ: Φονέας γιγάντων στο απόρθητο Γεντί Κουλέ «δάγκωσε» την πρωταθλήτρια Ένωση

Ουνιόν - Μπράγκα 2-3

Η Μπράγκα βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο Βερολίνο, όμως επέστρεψε και με γκολ του Αντρέ Κάστρο στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη 3-2 απέναντι στην Ουνιόν στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον 3ο όμιλο του Champions League.

Οι Πορτογάλοι είχαν κλείσει τους Γερμανούς στο γήπεδό τους στο 1ο μέρος, όμως υπολόγιζαν χωρίς την ταχύτητα του Σεράλντο Μπέκερ. Ο επιθετικός από το Σουρινάμε βγήκε δύο φορες στην κόντρα απέναντι στην ανοιχτή άμυνα της Μπράγκα και νίκησε τον Ματέους, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Η... δικαίωση των κόπων των φιλοξενουμένων ήρθε στο τέλος του 1ου μέρους, όταν σε σουτ του Ρικάρντο Όρντα και επέμβαση του Φρέντρικ Ρένοβ, ο Σικού Νιακατέ πήρε το ριμπάουντ και μείωσε το σκορ.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ένα εκπληκτικό σουτ του Μπρούμα έξω από την περιοχή έφερε την ισοφάριση για τους φιλοξενουμένους και πάγωσε το κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η κατοχή ισορρόπησε έπειτα από το 2-2, όμως οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τις καλύτερες φάσεις, αλλά να μην καταφέρνουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ Ο Μπέκερ θα μπορούσε να είχε σημειώσει χατ τρικ αν ήταν πιο εύστοχος, με τον Αρτούρ Ζόρζε να προσπαθεί να φυλάξει τα μετόπισθεν και να βάζει στον αγώνα αμυντικούς.

Από τη στιγμή που η Ουνιόν δεν μπορούσε να σκοράρει, όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος. Ένα άλλο σουτ της Μπράγκα εκτός περιοχής όμως, από τον Αντρέ Κάστρο αυτήν τη φορά, θα έκρινε το τελικό αποτέλεσμα με το 3-2 να γίνεται στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν στο καναβάτσο την Ουνιόν.

ΟΥΝΙΟΝ: Ρένοβ, Ντόεκι, Μπονούτσι, Λέιτε, Γιουράνοβιτς, Χάμπερερ (81' Άαρονσον), Κραλ, Τουσάρ (63' Λαϊντουνί), Γκόζενς (86' Ρουσιγιόν), Μπέκερ, Μπέρενς (63' Φόλαντ)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μέντες (86' Κάστρο), Σαατσί, Νιακατέ, Μπόρχα (73' Μαρίν), Σαλασάρ (73' Μουτίνιο), Ρ. Όρτα (83' Καρβάλιο), Αλ Μουσρατί, Μπρούμα, Μπανζά, Τζαλό (84' Ρουίθ)

Ζάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν σαφώς ανώτερη από τη Ζάλτσμπουργκ στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", πήρε τη νίκη με 2-0 στη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League και την προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν από νωρίς με δύο γκολ, αφού ο Μίκελ Οϊαρθάμπαλ στο 7' και ο Μπράις Μέντεθ στο 27' εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν σε δύο αντεπιθέσεις όπου έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων.

Ενδιάμεσα, οι Βάσκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, παίζοντας πολύ έξυπνα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά όπου εξουδετέρωσαν κάθε όπλο των Αυστριακών.

Μάλιστα, στην ανάπαυλα ο Γκέρχαρντ Στρούμπερ έκανε τριπλή αλλαγή, όμως η είσοδος των Πέταρ Ράτκοβ, Αμάνκουα Φόρσον και Σαμσόν Μπαϊντού δεν βελτίωσαν την εικόνα της Ζάλτσμπουργκ.

Από τις δύο τελικές στο 1ο μέρος χωρίς καμία εξ αυτών να είναι εύστοχη, το μόνο που κατάφερε ήταν να τις αυξήσει σε επτά, αλλά χωρίς κάποια εξ αυτών να καταλήξει στην εστία του Άλεξ Ρεμίρο.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Σλάγκερ, Ντέντιτς, Σολέ (46' Μπάιντου), Πάβλοβιτς, Τέρζιτς, Μπίντστρουπ (65' Καπάλντο), Γκλουχ (79' Σούτσιτς), Γκουρμά Ντουάτ, Κιάεργκαρντ (46' Φόρσον), Σίμιτς, Κονατέ (46' Ράτκοβ)

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τραορέ (83' Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν (46' Πατσέκο), Μουνιόθ, Μπαρενετσέα (64' Φερνάντεθ), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μέντεθ (82' Τουριέντες), Κούμπο (63' Σο), Οϊαρθάμπαλ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share