Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Champions League: Τα... χρειάστηκε, αλλά πήρε την πρόκριση-χρυσάφι ο Παναθηναϊκός! (video)

Εξασφαλισμένος πλέον ο ευρωπαϊκός όμιλος για το «Τριφύλλι»

1 Αυγούστου 2023 22:34
Champions League: Τα... χρειάστηκε, αλλά πήρε την πρόκριση-χρυσάφι ο Παναθηναϊκός! (video)
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα στην Ντνίπρο, αλλά με τον... on fire Σπόραρ να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ, πάει με το 2-2 στη Μασσαλία για το Champions League, ενώ επιστρέφει και πάλι σε ευρωπαϊκό όμιλο!

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αναγκαστική, καθώς δεν έπαιξε ο Σένκεφελντ που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς και τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Γεντβάι. Από εκεί και πέρα ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε άλλες αλλαγές.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας βρέθηκε στο δεξί άκρο με τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά και τους Γεντβάι - Μάγκνουσον να είναι το δίδυμο των στόπερ. Στο κέντρο έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα του τους Βιλένα και Τζούριτσιτς με την επιθετική τριάδα να είναι οι Παλάσιος, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε με υπομονή, κέρδισε ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερα κόρνερ πριν το 10’. Ωστόσο, η Ντνίπρο κατάφερνε να κλείνει σωστά τους χώρους και να αμύνεται αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11ο λεπτό και ήταν για τους «πράσινους», καθώς από την πολύ ωραία συνεργασία των Τζούριτσιτς, Σπόραρ και Βιλένα που «έκρυψαν» την μπάλα, ο τελευταίος σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βόλινετς μπλόκαρε.

Τελικά, όπως και στην Σλοβακία, έτσι και σήμερα, ο Σπόραρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ τέσσερα λεπτά μετά. Όταν, από την βαθιά μπαλιά του Γεντβάι, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Σλοβένος επιθετικός κυνήγησε την φάση, εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία του Βόλινετς και του Άνταμιουκ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 1-0 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό!

Μια στιγμή αδράνειας της άμυνας των γηπεδούχων και ταυτόχρονα η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντόβμπικ, ο οποίος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε τον Μπρινιόλι κάτω από τα πόδια από δύσκολη γωνία, έφεραν την ισοφάριση για την ουκρανική ομάδα και το ματς σε ισορροπία, στο 24’…

Με την ψυχολογία υπέρ της, η Ντνίπρο πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατέγραψε μια ακόμα φάση για να σκοράρει στο 33’, με τον Μπρινιόλι όμως να μπλοκάρει έστω και δύσκολα το ξαφνικό σουτ του Ρουμπτσίνσκι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός «απάντησε», σπαταλώντας όχι μια αλλά δύο ευκαιρίες για να πετύχει το 2-1. Αφού ο Κώτσιρας πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στην περιοχή στον Παλάσιος ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βόλινετς, ενώ ο επερχόμενος Μπερνάρ πλάσαρε ψηλά και άστοχα σε κενή εστία!

Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Βόλινετς να γίνεται αναγκαστικά αλλαγή, από ακούσιο χτύπημα στο κεφάλι από το γόνατο του Παλάσιος στο τετ α τετ στο 36’ και τέσσερα λεπτά μετά τον Ντόβμπικ να σκοράρει ξανά, αλλά το γκολ ορθώς να ακυρώνεται, για χέρι του Μπλάνκο -που του έδωσε την ασίστ- στο ξεκίνημα της φάσης.

Ενώ ήταν εκείνοι που κατέγραψαν και την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεών του. Όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πάσιτς δεν εκμεταλλεύθηκε ότι ο Μπρινιόλι ήταν εξουδετερωμένος και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, μέσα από την μικρή περιοχή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Μαντσίνι αντί του Παλάσιος με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η Ντνίπρο έδειξε με το… καλημέρα τις προθέσεις της. Καθώς στο 46’ ο Μπρινιόλι έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο το δυνατό σουτ του Μπλάνκο, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε και την προσπάθεια του Ντόβμπικ!

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να κατεβάσει καλά την μπάλα μέσα στην περιοχή, στο γύρισμα του Σπόραρ από δεξιά, στο 49’. Ενώ, τρία λεπτά αργότερα, μετά από ωραία ενέργεια του Τζούριτσιτς, οι δύο τους συνεργάστηκαν ξανά με αντίθετους ρόλους αλλά ο Σλοβένος στράικερ άργησε να σουτάρει όντας και σε πλάγια θέση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό στο 54ο λεπτό, με την κεφαλιά του Σαράπι, στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πικάλονοκ από αριστερά να διαμορφώνει το 1-2 και την πίεση να μεγαλώνει!

Η Ντνίπρο έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τάντσικ -που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά πριν- με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Χουάνκαρ, στο 75’ και κάπου εκεί ψαλιδίστηκαν και οι ελπίδες της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66' Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (46' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90' Βέρμπιτς), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).

ΝΤΝΙΠΡΟ: Βόλινετς (36' Κιναρέλκιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σάραπι (57' Σβάτοκ), Καπλιένκο (69' Τάντσικ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχάλιονοκ (68' Κοχούτ), Ρουμπτσίνσκι (69' Κουτσούλιακ), Ντόβμπικ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share