Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ιβάν επέστρεψες στην κανονικότητα τον Παναθηναϊκό αλλά οι ίδιες εμμονές θα τον «γκρεμίσουν»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν νομίζω πως πιστεύει κανείς ότι είναι προπονητής που θα έκανε πλάτες σε καμία διοίκηση, πόσω μάλλον στον Γιάννη Αλαφούζο!

5 Ιουνίου 2023 19:50
Ιβάν επέστρεψες στην κανονικότητα τον Παναθηναϊκό αλλά οι ίδιες εμμονές θα τον «γκρεμίσουν»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μέσα Μαΐου και ο Γιάννης Αλαφούζος, αμέσως μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και πως μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί 3 μεταγραφές ενδεκάδας για τον Παναθηναϊκό!

10 μέρες πριν την 15η Ιουνίου και ο Παναθηναϊκός έχει ανακοινώσει μια μεταγραφή (και αυτή της διοίκησης) και όχι για βασική ενδεκάδα, εκείνη του Ζέκα, η οποία έγινε για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως μη αγωνιστικούς. Ο Παναθηναϊκός επομένως σε δέκα μέρες οφείλει να έχει πάρει τρεις παίκτες ενδεκάδες. Όλα αυτά μέχρι και πριν 20 μέρες αφού πλέον έχει προκύψει και η αποχώρηση του Δημήτρη Κουρμπέλη που ο Παναθηναϊκός ήθελε έτσι κι αλλιώς μια ακόμα ποιοτική λύση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ρούμπεν Πέρεθ του χρόνου θα είναι 35 και με Ελλάδα και Ευρώπη θα κλατάρει ξανά, όπως στο φινάλε του περσινού Πρωταθλήματος.

Ιβάν ευχαριστούμε για όλα αλλά οι ίδιες εμμονές δεν χωράνε στο νέο (και γνωστό) Παναθηναϊκό
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό μέσα σε δύο χρόνια. Από περίγελο να τον βάλει ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά με ποδόσφαιρο που κακά τα ψέματα δεν αρμόζει σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτή είναι η αλήθεια! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέρασε μια κόλαση τα προηγούμενα χρόνια όμως χρόνο με τον χρόνο θα πρέπει να είναι καλύτερος. Και για να γίνει αυτό σε πρώτη φάση θα πρέπει δύο μεγάλες εμμονές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μείνουν στην άκρη!

Ποιες είναι αυτές; Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο ίδιος ο κύριος Γιοβάνοβιτς πολλάκις και μετά το χαμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τόνισε μπροστά σ' όλους πως είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και πως ο ίδιος έχει «παγώσει» αποφάσεις της διοίκησης. Ούτε τα παίρνω από τον Αλαφούζο, ούτε τον γουστάρω σαν διοικητικό ηγέτη της ομάδας μου, όμως όσο όλοι οι Παναθηναϊκάρες κάνουν στην άκρη και δεν αναλαμβάνει κανείς την ομάδα τόσο πορεύομαι με ότι έχω.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν δεν νομίζω πως πιστεύει κανείς ότι είναι προπονητής που θα έκανε πλάτες σε καμία διοίκηση, πόσω μάλλον στον Γιάννη Αλαφούζο! Από την στιγμή που λέει ο ίδιος πως είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις μεταγραφές πρέπει να τον πιστέψουμε. Ας σταματήσει λοιπόν το τροπάριο πως η διοίκηση δεν θέλει να βάλει χρήματα και πως ρίχνει άκυρα στον Ιβάν για μεταγραφές. Αλήθεια τώρα, έχετε καταλάβει πως ο Σέρβος είναι τέτοιος προπονητής και πως δεν θα σηκωνόταν να φύγει;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν για τρίτη σερί χρονιά προσπαθεί να κάνει το ίδιο έγκλημα. Να καθυστερήσει μεταγραφές για να βρει την απολύτως κατάλληλη και στο τέλος να πάρει το απόλυτο μηδέν! Γιατί σχεδόν αυτό πήρε από τις περσινές μεταγραφές με βάση τα χρήματα που δόθηκαν. Ειδικά Σπόραρ και Βέρμπιτς είναι δύο τρανά παραδείγμα, ενώ και ο Μπερνάν δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν περιμένει τι; Ήδη η ομάδα ήθελε 5-6 προσθήκες και με τις τρεις αποχωρήσεις (Κουρμπέλη, Σάρλια και Σάντσεθ) γίνονται ακόμα περισσότερες. 5 Ιουνίου όμως και 45 μέρες πριν τον μεγάλο πρώτο κρίσιμο αγώνα της νέας χρονιάς, ο Παναθηναϊκός μεταγραφικά βρίσκεται για τρίτη σερί χρονιά στο σκοτάδι.

Ιβάν ευχαριστούμε για όλα αλλά οι ίδιες εμμονές δεν χωράνε στο νέο (και γνωστό) Παναθηναϊκό
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός των παιδιών της ακαδημίας και της πενταετίας εκτός Ευρώπης ανήκει στο παρελθόν και όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε τα παλιά δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Ο Παναθηναϊκός καλείται τώρα να αποδείξει πως επέστρεψε και για να γίνει αυτό θα πρέπει να βελτιώσει τα λίγα λάθη που έχουν γίνει! Το ένα είναι οι μεταγραφές και το άλλο είναι το ποδόσφαιρο που παίζει στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν θυμάμαι ματς του Παναθηναϊκού πέρσι να προηγήθηκε στο σκορ και να έψαξε δεύτερο και τρίτο τέρμα. Ακόμα και με τον Ιωνικό και τον Λειβαδιά στην Λεωφόρο προηγήθηκε νωρίς και έκανε διαχείριση του 1-0. Αυτό το πλήρωσε ακριβά με τον μισό ΠΑΟΚ στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, ενώ έτσι περνιέται και λάθος νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές. Αντί η ομάδα με τις μικρές αντιπάλους να μπαίνει και να βάζει 3 και 4 γκολ κάνουμε διαχείριση του 1-0 και ταυτόχρονα τον σταυρό μας να μην δεχτούμε γκολ. Αυτή η νοοτροπία πρέπει φέτος να αλλάξει αλλιώς ότι έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια θα πάει στράφι, ειδικά αν κάποια στιγμή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιλέξει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share