Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Όφνερ - Τσιτσιπάς 0-3: Σαρωτικός ο Στέφανος προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

Με περίπατο στους 8

4 Ιουνίου 2023 22:17
Όφνερ - Τσιτσιπάς 0-3: Σαρωτικός ο Στέφανος προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί σε προημιτελικό Grand Slam, αφού το βράδυ της Κυριακής (4/6) επικράτησε 3-0 σετ του Σεμπάστιαν Όφνερ και προκρίθηκε στους "8" του Roland Garros.

Με εξαίρεση την έναρξη του αγώνα ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έλεγξε απόλυτα τον αγώνα και έφτασε εύκολα στη νίκη. Έτσι, το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ σε ένα μεγάλο παιχνίδι.Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε ισοπεδώσει τον Σβάρτσμαν.

Το ματς

Ο Σεμπάστιαν Όφνερ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Στέφανο Τσιτσιπά κάνοντας break στο πρώτο game του παιχνιδιού. Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να το πάρει πίσω στο έκτο game.

Από εκεί και μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο στον Αυστριακό και έψαχνε το δεύτερο break που θα του κλείδωνε το σετ. Στο δέκατο game είχε τριπλό break point, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, στο δωδέκατο στη μοναδική που δημιούργησε κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-5.

Η εικόνα του δεύτερου σετ ήταν εντελώς διαφορετική αφού δεν είχαμε τόσα πολλά break όπως συνέβη στο πρώτο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε ένα break point και αυτό ήταν αρκετό.

Στο έκτο game κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε απλά το δικό του για να φτάσει στο 2-0 με 6-3 κάνοντας το 2-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τρίτο σετ και ξεκίνησε με break και κάπου εκεί ο Όφνερ άρχισε να παραδίδεται. Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε ότι ήθελε στο κορτ και έκλεισε το ματς με 6-0.

Τσιτσιπάς - Australian Open: Το αστρονομικό ποσό που εξασφάλισε με την πρόκρισή του στον τελικό

Μια ανάσα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την κατάκτηση του πρώτου του γκραν σλαμ μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open. Ο Έλληνας τενίσας εξασφάλισε το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα ένα πολύ μεγάλο ποσό ως φιναλίστ.

Ο ηττημένος του τελικού θα εισπράξει το ποσό του 1.625.000 δολαρίων, ενώ αν κερδίσει, εκτός από το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, θα πάρει και το ποσό των 2.975.000 δολαρίων.

Τσιτσιπάς - Australian Open: Το αστρονομικό ποσό που εξασφάλισε με την πρόκριση στον τελικό του

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share