Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Formula 1: Άνετη πρωτιά Φερστάπεν στη Βαρκελώνη

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε τη 2η θέση, και ο Τζορτζ Ράσελ την 3η

4 Ιουνίου 2023 18:45
Formula 1: Άνετη πρωτιά Φερστάπεν στη Βαρκελώνη
© Pixabay
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Grand Prix Ισπανίας, ο έβδομος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2023, εξελίχθηκε σε μία ήσυχη και άνετη βόλτα για τον Μαξ Φερστάπεν στο Circuit de Catalunya.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δεν έχασε ούτε για μια στιγμή την πρωτοπορία στον αγώνα και τερμάτισε με μεγάλη διαφορά μπροστά από τον δεύτερο, στην πίστα που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην F1 πριν από επτά χρόνια.

Η Mercedes έδειξε σε όλη τη διάρκεια του grand prix, έδειξε πως έχει βελτιωθεί πολύ σε θέματα αξιοπιστίας και τελικής ταχύτητας που της επέτρεψαν να είναι ανταγωνιστική προς την Red Bull του Πέρες, αλλά και τις Ferrari και την Aston Martin του Αλόνσο που είναι φέτος εκπληκτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 40ή νίκη του Φερστάπεν με τη Red Bull, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Με τη νίκη αυτή έφτασε τους 170 βαθμούς στην κατάταξη οδηγών στη σεζόν, με τον ομόσταυλό του να βρίσκεται στους 117 και τρίτο τον Φερνάντο Αλόνσο με 99 βαθμούς.

Στην 4η και 5η θέση ακολουθούν οι Χάμιλτον (87β) και Ράσελ (65β) με Mercedes, ενώ στην 6η και 7η θέση οι δύο Ferrari με Σάινθ (58β) και Λεκλέρκ (42β).

Έρχεται η Formula 1 στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη! Οι σκέψεις για Grand Prix στην Ελλάδα

Το 2008 ο τότε ιθύνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Μπέρνι Έκλεστοουν είχε σκοπό να γυρίσει το κόσμο «ανάποδα» μέχρι να δει την Formula 1 να έχει φόντο την Ακρόπολη. Οι υπερβολικές απαιτήσεις που έθετε όμως, έκαναν την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει πολύ πρόωρα αυτή την ιδέα.

Τώρα, σύμφωνα με το «newsauto», η Ελλάδα έχει έτοιμη πρόταση με τις φήμες να «ανάβουν» ξανά μετά από καιρό. Αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε και τα δικαιώματα έχουν περάσει σε διαφορετικά χέρια, το Αθηναϊκό Grand Prix μπορεί να γίνει και μάλιστα όχι σε πίστα.

Όπως γίνεται και στο Μονακό, έτσι και στην Ελλάδα ο αγώνας θα είναι σε δημόσιους δρόμους. Η Liberty Media που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της Formula 1, εξιτάρετε αρκετά από αυτή την ιδέα. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος σto Λας Βέγκας για το Moto GP.

Έρχεται η Formula 1 στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη! Οι σκέψεις για Grand Prix στην Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτει το «newsauto», το υποψήφιο μέρος που θα φιλοξενήσει την F1 είναι το Ελληνικό και πιο συγκεκριμένα εκτός απ' τους δρόμους η πίστα θα περιέχει και το Μητροπολίτικο πάρκο που κατασκευάζεται απ' την Lamda Development.

Οι διοργανωτές της Formula 1 βρίσκουν απίθανη αυτή την ιδέα και έχουν μείνει άφωνοι με το πάρκο που ετοιμάζεται. Μάλιστα είναι έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως πριν καν ολοκληρωθούν τα έργα. Άλλωστε το Ελληνικό θα μπορεί να προσφέρει ότι και η πίστα του Μονακό που θεωρείται απ' τις πιο εμπορικές.

Η Ελλάδα θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να πάρει τη πρωτιά ανάμεσα και σε άλλες χώρες που έχουν υποβάλλει αίτηση αίτηση για να μπουν στο καλεντάρι της Formula 1.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share