Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΑΕΚ: Πάρτι στην απονομή του 16ου κυπέλλου της ιστορίας της (photos - video)

Ασύγκριτη!

24 Μαΐου 2023 23:51
ΑΕΚ: Πάρτι στην απονομή του 16ου κυπέλλου της ιστορίας της (photos - video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Μπορεί οι οπαδοί της να απουσίαζαν, όπως και αυτοί του ΠΑΟΚ αφού ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας έγινε σε άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ μια χαρά πάρτι έστησαν μετά τη νίκη τους με 2-0 και το 3ο νταμπλ στην ιστορία του κλαμπ.

Έχοντας κατακτήσει το 13ο πρωτάθλημά της, η σεζόν ήταν ούτως ή άλλως επιτυχημένη για την Ένωση. Έχοντας προκριθεί, όμως, και στον τελικό του κυπέλλου, είχε την ευκαιρία για το πρώτο της νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 6ο λεπτό αλλά έδειξε χαρακτήρα και με γκολ των Μουκουντί και Φερνάντες επικράτησε με 2-0 και επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα φέτος, με τους παίκτες της να το πανηγυρίζουν με την ψυχή τους μετά την απονομή του τροπαίου.

ΑΕΚ: Πάρτι στην απονομή του 16ου κυπέλλου της ιστορίας της (photos - video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

ΑΕΚ: Πάρτι στην απονομή του 16ου κυπέλλου της ιστορίας της (photos - video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

ΑΕΚ: Πάρτι στην απονομή του 16ου κυπέλλου της ιστορίας της (photos - video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

Super League: Πρωταθλήτρια Ελλάδος η ΑΕΚ!

Για πρώτη φορά μετά το 2018 και για 13η συνολικά στην ιστορία της η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας, σφραγίζοντας τον τίτλο με το 4-0 επί του Βόλου στην OPAP Arena που ήταν κατάμεστη από νωρίς, με το πάρτι να έχει αρχίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια από το πρωί της Κυριακής (14/5) και θα συνεχιστεί για πολλές ώρες ακόμη.

Το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η αλήθεια, ήταν το τελευταίο που απασχολούσε όσους ήταν στην OPAP Arena, παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί ακόμη και μαθηματικά. Ουσιαστικά, όμως, όλοι ήξεραν ότι τα πάντα είχαν κριθεί και η επιβεβαίοωση ήρθε στο 16′, όταν ο Τσούμπερ, μετά το γύρισμα του Χατζισαφί, έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το πρωτάθλημα ήταν, πλέον, δεδομένο για τους κιτρινόμαυρους και από εκεί και πέρα οι οπαδοί αποθέωναν τους πάντες περιμένοντας το τέλος του αγώνα και οι παίκτες ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, βάζοντας και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου για να γίνει ακόμη πιο πανηγυρική η ατμόσφαιρα.

Στο 33′ οι Άμραμπατ, Ρότα, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκαν ωραία και ο τελευταίος ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη φάση γράφοντας το 2-0, με τους οπαδούς να συνεχίζουν το πάρτι στις εξέδρες.

Από εκεί και πέρα, στόχος του Ματίας Αλμέιδα ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους και άρχισε από νωρίς τις αλλαγές στο β’ μέρος και μία εξ αυτών, ο Πινέδα, έκανε το 3-0 στο 59′ μετά την πολύ ωραία συνεργασία με τον Λιβάι Γκαρσία. Λίγα λεπτά μετά, στο 66′, ο Ελίασον με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους οπαδούς να παραληρούν και την ΑΕΚ να κυνηγάει, χωρίς να… φορτσάρει και ιδιαίτερα όμως, ακόμη ένα γκολ.

Ένα γκολ που το πέτυχε στο 85′ με κεφαλιά του Σιμάνσκι μετά την εκτέλεση φάουλ του Ελίασον για να γίνει το 4-0 και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο για τους πρωταθλητές ο αγώνας.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (67′ Τζαβέλλας), Βίντα, Ρότα (67′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (52′ Πίνέδα), Άμραμπατ (52′ Ελίασον), Τσούμπερ (52′ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80′ Τσελεμπάκης), Κάτσε (63′ Οικονομόπουλος), Σι (46′ Καρτάλης), Άλχο, Γκάγκι (75′ Τριανταφύλλου).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share