Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Final Four Euroleague: Η μεγάλη ώρα έφτασε - Κόντρα στη Μονακό ο Ολυμπιακός, clasico στον άλλο ημιτελικό!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε!

19 Μαΐου 2023 09:03
Final Four Euroleague: Η μεγάλη ώρα έφτασε - Κόντρα στη Μονακό ο Ολυμπιακός, clasico στον άλλο ημιτελικό!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

H μεγάλη ώρα έφτασε! Τζάμπολ στο Final Four του Κάουνας, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό (18:00, Novasports Prime) και στο έτερο ζευγάρι η Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ (21:00, Novasports Prime) στο clasico. Δείτε εδώ την χθεσινή συνέντευξη Τύπου!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του, επιθυμώντας να αφήσει πίσω του τις δύο ήττες της κανονικής διάρκειας της Euroleague και να φτάσει στον τελικό του Final Four.

«Δεν έχουμε πίεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στο πιο υψηλό επίπεδο της Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν. Είναι οι καλύτεροι εδώ. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Να τα δώσουμε όλα και το τέλος έτσι θα είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο δε θα είναι η μόνο χαρούμενη. Πολλές ομάδες έκαναν σπουδαία δουλειά. Δεν υπάρχει αποτυχία αν δεν πάρεις τον τίτλο. Αλλά θα κάνουμε τα πάντα για αυτό», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπαρτζώκας.

Με τον Κώστα Παπανικολάου να προσθέτει: «Να ευχαριστηθούμε όλοι και ο καλύτερος να κερδίσει. Ήταν μια πολύ απαιτητική σεζόν. Φαινόταν από τη βαθμολογία με 1-2 νίκες διαφορά όλες οι ομάδες. Δεν ξέραμε ποιες ομάδες θα είναι στα πλέι οφ. Όλες οι ομάδες είχαν αυτοπεποίθηση. Προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα και να προχωράς».

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Final Four Euroleague: Η μεγάλη ώρα έφτασε - Κόντρα στη Μονακό ο Ολυμπιακός, clasico στον άλλο ημιτελικό!

Πλήρης είναι και η Μονακό, που δίνει το «παρών» στο πρώτο Final Four της ιστορίας της, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να δηλώνει: «Το να είμαστε εδώ με τους καλύτερους είναι απίστευτο! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν είμαστε εδώ για να ανταγωνιστούμε απλά. Θέλουμε να ονειρευόμαστε».

Και τον Μάικ Τζέιμς από την πλευρά του να τονίζει: «Είναι μια σπουδαία εμπειρία. Νιώθω σαν την πρώτη μου φορά. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε κάποιες νίκες. Είναι ένα παιχνίδι, διαφορετικό από τα προηγούμενα».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ, με τους Καταλανούς να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Κόρι Χίγκινς και τους Μαδριλένους τους Γκέρσον Γιαμπουσέλε, Γκάμπριελ Ντεκ και Βενσάν Πουαριέ.

«Είμαι στο σπίτι μου. Συγχαρητήρια στο Κάουνας για την εκδήλωση. Μπορούμε να ελέγξουμε κάποια πράγματα και άλλα όχι. Υπάρχουν πάντα τα λάθη, να είμαστε ενωμένοι όσο γίνεται, να είμαστε ήρεμοι οι προπονητές. Να βρούμε ισορροπία. Μου αρέσει η πίεση, βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας και πιστεύω πως θα πάμε καλά», τόνισε ενόψει του ματς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Με τον Τσους Ματέο από την πλευρά του να δηλώνει: «Είναι το πνεύμα της ομάδας, του συλλόγου. Ήταν ένα δύσκολο μονοπάτι ως εδώ. Δεν υποχωρήσαμε ποτέ. Επιζήσαμε για να φτάσουμε εδώ».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Νovasports Prime.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19/5

18:00 Ολυμπιακός - Μονακό

21:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Κυριακή 21/5

18:00 Μικρός τελικός

21:00 Τελικός

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share