Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ιωνικός – Λαμία 2-2: Τον έριξε κατηγορία και παρέμεινε στα «σαλόνια»

Δείτε τα γκολ

13 Μαΐου 2023 22:26
Ιωνικός – Λαμία 2-2: Τον έριξε κατηγορία και παρέμεινε στα «σαλόνια»
KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωνικός υποδέχθηκε τη Λαμία γνωρίζοντας ότι μόνο με νίκη θα παρέμενε στη Stoiximan Super League και πίστεψε ότι θα τα καταφέρει όταν προηγήθηκε με 2-0 στο 37ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι όμως, οι οποίοι βολεύονταν και με ισοπαλία, δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να το κάνουν 2-2, πανηγυρίζοντας τελικά αυτοί την παραμονή τους στην κατηγορία.

Δείτε επίσης: Παναιτωλικός – ΟΦΗ 0-2 Δοκάρια οι Αγρινιώτες, νίκη οι Κρητικοί

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τη διάθεσή τους να ψάξουν από νωρίς το γκολ, έχοντας τελικές προσπάθειες από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη ευκαιρία, όμως, ήρθε στο 28′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Αμπάντα να σεντράρει και τον Μαρτίνεθ να σουτάρει αμέσως για να αποκρούσει τελικά ο Χουτεσιώτης.

Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι… τα πήγαν λίγο καλύτερα, αφού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 30′ ο Βαλιεριάνος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ελευθεριάδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Οι οποίοι, εν τω μεταξύ, έγιναν ακόμη πιο έξαλλοι λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στο 37′, όταν ο Κάνιας με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα οριζόντιο δοκάρι και μέσα για το 2-0.

Ο Ιωνικός, με λίγα λόγια, είχε προβάδισμα νίκης και κατ’ επέκταση παραμονής, με τη Λαμία, από την άλλη πλευρά, να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με σουτ του Σιμόν. Νωρίς στην επανάληψη όμως και συγκεκριμένα στο 53′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπουν ξανά στο ματς αφού ο Νούνιες γύρισε ωραία και νίκησε από κοντά τον Χουτεσιώτη, μετά το γύρισμα του Τσιλούλη, μειώνοντας σε 2-1.

Το παιχνίδι ήταν, πλέον, ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, με τους Νικαιώτες να έχουν μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ, με το οποίο πιθανότατα θα εξασφάλιζαν τη νίκη, στο 68′ με τους Βαλεριάνο και Μάντζη αλλά ο Κοσέλεφ είπε «όχι» και στους δύο. Και αφού δεν έγινε το 3-1, ήρθε στο 72′ το 2-2 από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς που αιφνιδίασε τον Χουτεσιώτη!

Η Λαμία ήταν, πλέον, αυτή που είχε σκορ που της εξασφάλιζε την παραμονή και το κράτησε παρά τις προσπάθειες του Ιωνικού, ο οποίος τελικά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, μέχρι το 99′ για το τρίτο γκολ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό (75′ Λοβέρα), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Μασάς (70′ Σεμπά), Φαντιγκά (70′ Γούλερι), Ελευθεριάδης (60′ Σόουζα), Μάντζης.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα (46′ Σαραμαντάς, 84′ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα (75′ Μανούσος), Στάνκο, Νούνιες, Μαρτίνεθ (46′ Τόσιτς), Μεντίνα, Τσιλούλης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share