Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Απρόοπτο στη Ρώμη - Γιατί καθυστερεί η πρεμιέρα του στο τουρνουά

Τι συνέβη;

13 Μαΐου 2023 17:32
Στέφανος Τσιτσιπάς: Απρόοπτο στη Ρώμη - Γιατί καθυστερεί η πρεμιέρα του στο τουρνουά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Rome Open το Σάββατο (13/5), αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τον Νούνο Μπόργκες. Ενώ, πριν λίγες μέρες αποκλείστηκε από τον Στρουφ στους «8» της Μαδρίτης.

Ωστόσο η έντονη βροχόπτωση στην πρωτεύουσα της Ιταλίας έχει κάνει άνω-κάτω το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο αρχικός προγραμματισμένος έλεγε πως ο Τσιτσιπάς θα αγωνιζόταν κόντρα στον Πορτογάλο, λίγο μετά τις 16:00, ωστόσο το πρώτο σερβίς θα αργήσει κι εκτός νέου απροόπτου θα γίνει μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στις Ποτάκοβα και Κουντερμάτοβα (πιθανότατα μετά τις 19:30).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tennis TV (@tennistv)


Φυσικά, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της αναβολής, αν συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Νομίζω ότι μοιάζω με τον Ορλάντο Μπλουμ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε αν έχει στο μυαλό του κάποιον διάσημο, που νομίζει ότι του μοιάζει και ανέφερε το όνομα του Ορλάντο Μπλουμ.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως αν του δινόταν η ευκαιρία, θα επιθυμούσε να αλλάξει το όνομά του σε Ορλάντο.

«Νομίζω ότι μοιάζω με τον Ορλάντο Μπλουμ. Μου αρέσει το όνομα Ορλαντο. Δεν θα με πείραζε να άλλαζα το όνομά μου σε Ορλάντο. Το άλλο μου όνομα θα μπορούσε να είναι Ορλάντο Άτλας. Αν μπορούσα να αλλάξω την ταυτότητά μου και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποσυρόταν και ξεκινούσα με διαφορετικό όνομα και ταυτότητα στο Tour θα το έκανα Ορλάντο Άτλας. Μπορεί και να ξύριζα τα μαλλιά μου για να ξεγελάσω τον κόσμο» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Υποτάχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα από τον Αλκαράθ με 2-0

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης και παρά την καλή του πορεία έως τώρα υποτάχθηκε. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ (6-3, 6-4) στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Έλληνας τενίστας πάλεψε απέναντι στον φορμαρισμένο Κάρλος Αλκαράθ, αλλά ηττήθηκε από τον Ισπανό με 2-0 σετ (6-3, 6-4). Ο συμπατριώτης μας δεν μπόρεσε να σπάσει την «κατάρα» που τον κυνηγάει στα ATP 500, με τον Στέφανο να έχει πλέον 0/10 σε τελικούς της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, ο Ελληνας τενίστας κρατάει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη και την πορεία στο καταλανικό τουρνουά, που θα του δώσουν ώθηση ενόψει των χωμάτινων Masters που ακολουθούν σε Μαδρίτη και Ρώμη, αλλά και του Ρολάν Γκαρός (σ.σ τέλη Μαΐου).

Ο Τσιτσιπάς έδειξε επίσης να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον ώμο και του δημιούργησε πολλά προβλήματα μετά το Αυστραλιανό Οπεν. Πλέον, είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα τρόπαια στα σπουδαία χωμάτινα τουρνουά που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Ισπανός μάλιστα στο 8ο γκέιμ έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του Τσιτσιπά και έφτασε στο 5-3, με τον Ιβηρα στη συνέχεια να σερβίρει καλά και να φτάνει στο 6-3.

Ο Κάρλος και δέχθηκε πρώτος μπρέικ, αντέδρασε και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Βαρκελώνη. Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 2-2, όταν Ισπανός έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να απαντήσει στο μπρέικ που δέχθηκε, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αλκαράθ να φτάνει με μαθηματική ακρίβεια στο 6-4 και να παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας με 2-0 σετ του Ελληνα τενίστα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share