Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa Conference League: Προβάδισμα πρόκρισης για Βασιλεία και Γουέστ Χαμ - Ο «δρόμος» μέχρι τον τελικό (video)

Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί και... ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει ρεβάνς

12 Μαΐου 2023 00:24
Europa Conference League: Προβάδισμα πρόκρισης για Βασιλεία και Γουέστ Χαμ - Ο «δρόμος» μέχρι τον τελικό (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Οι δύο ημιτελικοί του Conference League δεν έβγαλαν κάποια "σίγουρη" ομάδα για τον τελικό της 7ης Ιουνίου στην Πράγα, ωστόσο δύο ομάδες πήραν το προβάδισμα για να βρεθούν εκεί.

Η Άλκμααρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου πήρε το προβάδισμα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στο πρώτο μέρος με τον Ρέιντερς, όμως η Γουέστ Χαμ έφερε τούμπα το ματς και επικράτησε στο τέλος με 2-1. Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στην Ολλανδία για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Η Βασιλεία κέρδισε τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι 1-2 με ανατροπή στο δεύτερο μέρος και στην έδρα της θα παίξει για να διατηρήσει το προβάδισμα και να προκριθεί.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2 (25' Καμπράλ - 71' Ντιούφ, 90+2' Αμντουνί)
  • Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ 2-1 (67' πεν. Μπενράχμα, 75' Αντόνιο - 41' Ρέιντερς)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 18/05 22:00 Βασιλεία - Φιορεντίνα
  • 18/05 22:00 Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 07/06 22:00 Φιορεντίνα ή Βασιλεία - Γουέστ Χαμ ή Άλκμααρ ("Φορτούνα Αρένα", Πράγα)

Πηγή: sport24.gr

Μίλαν-Ίντερ 0-2: Θρίαμβος στο πρώτο ντέρμπι και... φουλ για τελικό!

Η Ίντερ πραγματοποίησε ένα απίστευτο πρώτο 11λεπτο και κυριάρχησε στο «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν, επικρατώντας με 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Champions League, φουλάροντας για τον τελικό, με τη Ρεάλ και τη Σίτι να είναι ισόπαλοι.

Το ματς

Το Derby della Mandonina ξεκίνησε με τους Ροσονέρι να είναι αυτοί που έδειξαν να θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά τους Νερατζούρι στην πρώτη φάση τους να βρίσκουν δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα στο 8’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου, ο Τζέκο θα κάνει το γυριστό με το αριστερό, θα νικήσει τον Μενιάν και θα γράψει το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι θα εκμεταλλευτούν την τραγική άμυνα της Μίλαν και τρία λεπτά μετά θα βρουν για δεύτερη φορά δίχτυα! Μετά από πολύ ωραία παράλληλη πάσα του Ντι Μάρκο, ο Μικιταριάν θα κάνει πολύ ωραία κίνηση και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 0-2!

Οι Νερατζούρι θα συνεχίσουν να πατάνε το… γκάζι και στο 17’ θα χάσουν τεράστια ευκαιρία για το 0-3, όταν αρχικά ένα σουτ του Μικιταριάν θα σταματήσει στο δοκάρι του Μενιάν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης τόσο ο Τζέκο, όσο και ο Αρμένιος μέσος δεν θα μπορέσουν να νικήσουν τον Γάλλο γκολκίπερ. Η πρώτη αντίδραση των Ροσονέρι θα έρθει στο 30’, όταν μετά από παράλληλη πάσα ο Καλάμπρια θα προσπαθήσει να βρει δίχτυα με τακουνάκι, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο διαιτητής της αναμέτρησης θα καταλογίσει πέναλτι για την Ίντερ σε πτώση του Λαουτάρο μέσα στην περιοχή, αλλά μετά τη χρήση VAR η απόφαση θα παρθεί πίσω και ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Οι γηπεδούχοι θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, όμως παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Ονάνα. Στο 51' οι Ροσονέρι θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους μέχρι εκείνη τη στιγμή, όταν ο Τονάλι θα βρει τον Μεσίας, που θα μπει στην περιοχή, απέναντο από τον τερματοφύλακα της Ίντερ, σε πλάγια θέση, όμως το πλασέ του θα είναι άστοχο και θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά μετά η Ίντερ θα φτάσει μια... ανάσα για το 0-3, όταν μετά από κάθετη πάσα του Μπαστόνι, ο Τζέκο θα βγει απέναντι από τον Μενιάν, όμως το σουτ του θα το αποκρούσει με τα πόδια ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Στο 63' η Μίλαν θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, όμως αυτό δεν θα έρθει, μιας και το σουτ του Τονάλι θα σταματήσει στο δοκάρι του Ονάνα. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν και πάλι τον έλεγχο της μπάλας και θα κρατήσουν άνετα το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ, με τους Ροσονέρι να μην μπορούν να απειλήσουν και πλέον να ψάχνουν κάτι περισσότερο από υπέρβαση στη ρεβάνς αν θέλουν αυτοί να είναι στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share