Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super league: Η βαθμολογία μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής των playouts - Πτώση για τον Λεβαδειακό

Στην μάχη ρίχτηκαν απόψε τα ζευγάρια Λαμία - Λεβαδειακός, Ατρόμητος - Παναιτωλικός, ΟΦΗ - Ιωνικός και Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννενα

6 Μαΐου 2023 22:12
Super league: Η βαθμολογία μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής των playouts - Πτώση για τον Λεβαδειακό
Από Ανθή Κουρεντζή

Super League: Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία των playouts της Stoiximan Super League μετά το τέλος της 6ης και προτελευταίας αγωνιστικής. Υπενθυμίζεται, ότι αναβάλλονται οι αγώνες της Κυριακής για την 9η αγωνιστική.

Τα κριτήρια κατάταξης

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

6η αγωνιστική - 6 Μαΐου

  • Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-0
  • ΟΦΗ - Ιωνικός 2-2
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-0
  • Λαμία - Λεβαδειακός 1-1

7η αγωνιστική - 13 Μαΐου (20:00)

  • Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
  • Ιωνικός - Λαμία
  • Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα
  • Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: Χρυσό βαθμό οι γηπεδούχοι, έριξαν τους Βοιωτούς και παίζουν την κατηγορία με τον Ιωνικό στη Νίκαια

Η Λαμία με τον Τόσιτς να σκοράρει στο 90+3' και να ισοφάρίζει σε 1-1 τον Λεβαδειακό πήρε ένα χρυσό βαθμό που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παίξει την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με τον Ιωνικό για δύο αποτελέσματα. Την ίδια ώρα η ισοπαλία αυτή έφερε τους Βοιωτούς στη Super League 2.

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-0: Οι Περιστεριώτες επέστρεψαν στις νίκες, οι Αγρινιώτες σώθηκαν και τυπικά

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Περιστεριώτες είχαν την μπάλα στα πόδια της, με τις ευκαιρίες να είναι λίγες. Σταδιακά, όμως οι Αγρινιώτες γίνονταν πιο επικίνδυνοι. Μάλιστα, ο Τζόναθαν Μόρσεϊ είχε καλή στιγμή για να βάλει μπροστά τον Παναιτωλικό στο 16'.

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά στο σκορ. Οι Περιστεριώτες έφεραν την μπάλα στην περιοχή, ο Κλωναρίδης έκανε το σουτ, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έδιωξε και ο Αγκιμπού Καμαρά με εξουδετερωμένο τον κίπερ του Παναιτωλικού έκανε το 1-0 στο 30'.

Ο ρυθμός ήταν αυξημένος και στο δεύτερο μέρος και αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για ένα γκολ. Τελικά αυτό το βρήκε ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες έτρεξαν γρήγορα, ο Κωτσόπουλος μοίρασε στον Κλωναρίδης, ο οποίος πλάσαρε στον Ανέστη και έκανε το 2-0.

ΟΦΗ - Ιωνικός 2-2: Παραμένουν αήττητοι οι Κρητικοί, πάνε για τελικό σωτηρίας οι Νικαιώτες

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπάκιτς στο 7' και στο 11'. Μάλιστα τη δεύτερη φορά η προσπάθεια του Μαυροβούνιου σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο, οι Νικαιώτες απέκτησαν προβάδισμα. Ο Μύγας νίκησε τον Τοράρινσον από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Μασάς με προβολή μέσα από την περιοχή σκόραρε.

Ο Ιωνικός ανέβασε στροφές και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ, με τον Φαντιγκά να δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 45ο λεπτό. Ο Μπάκιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, αφιέρωσε το τέρμα του στον νεαρό τραυματία Θεοδοσουλάκη.

Στο 52' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Πασαλίδη για μαρκάρισμά του πάνω στον Φαντιγκά. Ο διαιτητής πήρε την απόφασή του, αφού έλεγξε την μπάλα στο μόνιτορ.

Ο Ιωνικός ανέβασε περισσότερο τις γραμμές του και μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Φαντιγκά τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας. Εκείνος με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Μασάς, που έκανε το 2-1.

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, οι Κρητικοί ισοφάρισαν σε 2-2. Εξαιρετική ενέργεια από τον Μπιφουμά, έκανε το γέμισμα και ο Ντίκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 80ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 1-0: Ο Ροσέρο έδωσε το τρίποντο και τη νίκη-παραμονής στους γηπεδούχους, και τη νέα σεζόν στη Super League 2 οι Αρκάδες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με ένα γκολ του Κέβιν Ροσέρο στο 84' της αναμέτρησης κέρδισε τον Αστέρα με 1-0 και σφράγισε την παραμονή του στην κατηγορία ενώ και οι Αρκάδες παρά την ήττα τους θα παίζουν και τη νέα σεζόν στη Super League.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share