Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 73-69: Το Κάουνας περνάει από το ΣΕΦ

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες

5 Μαΐου 2023 22:53
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 73-69: Το Κάουνας περνάει από το ΣΕΦ
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πολύ μεγάλη σειρά, θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε νίκησε με 73-69 τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (5/5) στην Ulker Sports Arena, ισοφάρισε στο 2-2 και το εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας (19-21/5) οι δύο ομάδες θα το διεκδικήσουν το βράδυ της Τρίτης (9/5) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ντάισον Πιέρ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ από τη δεξιά γωνία στην τέταρτη περίοδο, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τον ακολούθησε και ο Δημήτρης Ιτούδης κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον κόσμο της ομάδας του μετά από το Game 3. Η σειρά δεν τελείωσε αυτή την εβδομάδα, δεν τελείωσε στην Κωνσταντινούπολη και δύο σπουδαίοι οργανισμοί καλούνται πλέον να δείξουν από τι είναι φτιαγμένοι σε ένα σαραντάλεπτο που θα θυμίζει το περσινό Game 5 του Ολυμπιακού με τη Μονακό.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ασταμάτητος στο β' μέρος και μόνος του κράτησε τους Πειραιώτες στο ματς, με τον Μουστάφα Φαλ και τον Αϊζέια Κάναν να ακολουθούν το βράδυ που ο Κώστας Σλούκας έμεινε στους τρεις κι ο Σάσα Βεζένκοβ στους δύο πόντους. Με 7/25 τρίποντα έκλεισε το ματς ο Ολυμπιακός, που πλέον έχει στα χέρια του το δικαίωμα για το οποίο πάλεψαν όλη τη σεζόν. Το να δώσουν το απόλυτο παιχνίδι στο γήπεδό τους, με τον κόσμο στο πλευρό τους.

Ο αγώνας

Με τρίποντο του Κάναν και δίποντο του Βεζένκοβ μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, σε μία προσπάθεια να παγώσει το γήπεδο. Δεν το κατάφερε, καθώς η απάντηση της Φενέρμπαχτσε ήταν καλή, με τον Ντόρσεϊ να γράφει με τρίποντο το 12-7 στο πέμπτο λεπτό, όμως και πάλι οι Πειραιώτες έπαιξαν με υπομονή και με ψυχραιμία για να ισοφαρίσουν στο 14-14 με ένα ασύλληπτο κάρφωμα από τον Παπανικολάου. Το δεκάλεπτο ήταν κλειστό (18-17), η γκρίνια για τους διαιτητές μεγάλη και εξαιτίας αυτής η ατμόσφαιρα έγινε αρκετά εχθρική, κυρίως απέναντι στον Σλούκα που αποδοκιμάστηκε ακόμη και με υβριστικό σύνθημα.

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 73-69: Το Κάουνας περνάει από το ΣΕΦ
EUROKINISSI

Με Φαλ και Μπλακ να φθείρονται με φάουλ, ο Μπαρτζώκας έβαλε στο ματς τον Μπόλομποϊ κι αυτός με κάρφωμα ισοφάρισε στο 19-19 στο 12'. Η κακή βραδιά του Καλάθη (σε εκτέλεση και δημιουργία) πλήγωνε την Φενέρμπαχτσε, ο Σλούκας βρήκε ρυθμό και με γκολ-φάουλ έγραψε το 21-25 στο 14', όμως οι γύρω του δεν ήταν αποτελεσματικοί και οι Πειραιώτες δεν επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους με ένα καλό προβάδισμα. Γι' αυτό και οι πόντοι του Κάρσεν Έντουαρντς ξελάσπωσαν τους γηπεδούχους (32-27 στο 18'), που όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-33 χάρη σε ένα μικρό, αλλά κρίσιμο 0-6 των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο β' μέρος με την αρχική του πεντάδα, ο Φαλ έγραψε με γκολ-φάουλ το 34-38 στο 22', ο Γουόκαπ με τρίποντο το 38-43 στο 24' και ο Κάναν έγινε ο βαρόμετρο. Ο Αμερικανός σκόραρε κατά ριπάς για το 44-49, όμως και πάλι η Φενέρμπαχτσε έμεινε κοντά καθώς τα φάουλ των ερυθρόλευκων της έδωσαν βολές που αξιοποίησε. Ένα επιθετικό φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Μπλακ διαδέχθηκε ένα επιθετικό του Γκούντουριτς στον Αμειρκανό σέντερ, το ματς χάλασε ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της ποιότητας και το 48-49 του 30' οδηγούσε σε φινάλε-θρίλερ.

Δύο τρίποντα του Χέιζ οδήγησαν σε ένα 10-0 της Φενέρμπαχτσε για το 54-49 στις αρχές της τέταρτης, όμως ο ΜακΚίσικ ήταν αυτή τη φορά ο άνθρωπος που κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο. Ισοφάρισε στο 56-56 με γκολ-φάουλ, έγραψε το 56-58 με νέα επέλαση, είχε 2/2 βολές για το 59-60 στο 36', όμως τα τρίποντα του Πιέρ και κυρίως αυτό που έκανε το 67-61, με τον Παπανικολάου να βρίσκει σίδερο από την περιφέρεια στο -4, τον Ντόρσεϊ να σκοράρει μεγάλο σουτ για το 70-63 και να καθαρίζει τον αγώνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Πουκλ, Ντιφαλά

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 32-33, 48-49, 73-69

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share