Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από τον Στρουφ στους «8» της Μαδρίτης

Ήττα με 2-1 σετ για τον Έλληνα τενίστα

4 Μαΐου 2023 23:59
Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από τον Στρουφ στους «8» της Μαδρίτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters της Μαδρίτης έλαβε τέλος στους προημιτελικούς τελικά, αφού ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Γερμανό Γιαν-Λέναρντ Στρουφ και δεν κατάφερε να συνεχίσει και να φτάσει ως το τέλος του τουρνουά, ενώ πριν λίγες μέρες «λύγισε» και απέναντι στον Αλκαράθ.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Madrid Open ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας (Νο5) ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ μετά από ματς που κράτησε 2,5 ώρες.

Ο 33χρονος Γερμανός (βρισκόταν στο Νο65 στην έναρξη του τουρνουά και θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο32) έδωσε συνέχεια στις τρομερές εμφανίσεις που κάνει στο τουρνουά και με όπλο το σερβίς του έφτασε στη μεγάλη πρόκριση.

Στην αντίπερα όχθη ο Τσιτσιπάς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε έναν ακόμα τελικό masters πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό ότι δεν βρήκε λύση στα σερβίς του Στρουφ.

Το ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ μπήκαν στο ματς με στόχο να πιέσουν από το σερβίς. Ο Έλληνας τενίστας μετά το πρώτο game άρχισε να πιέζει στο σερβίς του αντιπάλου του και στο τέταρτο game δημιούργησε διπλό break point δίχως να το εκμεταλλευτεί.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που δημιούργησε ξανά break point το οποίο θα έδινε και το σετ με το σκορ στο 5-4, όμως εκ νέου ο Στρουφ κατάφερε να το σβήσει. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ με τον Στεφ να κάνει πρώτος mini break.

Ωστόσο, εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Ο Γερμανός πήρε πίσω το mini break και με δύο μαγικές επιστροφές έκλεισε το σετ με 7-6 (5).

Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε νέο break point στο πρώτο game του δεύτερο σετ, όμως και πάλι ο Στρουφ με τα εξαιρετικά σερβίς του κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση.

Ο Γερμανός δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον Τσιτσιπά, την ώρα που ο Έλληνας τενίστας έψαχνε να βρει την ευκαιρία για να φτάσει στο break. Ο Στεφ στο ενδέκατο game έφτασε σε τριπλό break point, εκμεταλλεύτηκε το τρίτο για να σπάσει το σερβίς του Γερμανού και έπειτα κράτησε το σερβίς του για το 7-5.

Έτσι, οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε τρίτο σετ το οποίο και θα έκρινε την πρόκριση. Στο τρίτο game του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς δημιούργησε ακόμα δύο break points, όμως τα εκπληκτικά σερβίς του Στρουφ έκαναν ξανά τη δουλειά τους.

Αμέσως μετά ο Στρουφ στην πρώτη του ευκαιρία για break στο ματς, το έπραξε, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Στεφ έφτασε σε νέο break point στο έβδομο game με τον 33χρονο Γερμανό να το σβήνει και αυτό για το 5-2.

Ο Στρουφ στο επόμενο service game του έκλεισε το σετ και το ματς με 6-3, παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς τον πίεσε ξανά, φτάνοντας στη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Καράτσεφ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share