Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Πάρε την μπάλα και σούταρε» - Καρέ καρέ πως στήθηκε η κίνηση που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα και το σπάσιμο έδρας του Ολυμπιακού μέσα στην Φενέρ!

Ο Μπαρτζώκας άφησε τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποφασίσουν και αυτοί τον δικαίωσαν - Τα τρία σκριν που πήρε ο Σλούκας πριν εκτελέσει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη

4 Μαΐου 2023 14:27
«Πάρε την μπάλα και σούταρε» - Καρέ καρέ πως στήθηκε η κίνηση που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα και το σπάσιμο έδρας του Ολυμπιακού μέσα στην Φενέρ!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μπορεί για τον πολύ κόσμο, η κίνηση που στήθηκε στο τελευταίο time out του Ολυμπιακού, μέσω της οποίας ο Κώστας Σλούκας πήρε τελικά τη μπάλα και μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα, κατάφερε με ψυχραιμία να «απαλλαγεί» από δύο παίκτες της Φενέρ (Πιέρ και Χέις-Ντέιβις) και να εκτελέσει από τα 8,5 μέτρα το τρίποντο της νίκης της ελληνικής ομάδας, να ήταν δύσκολη, ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει λίγο διαφορετική.

Όλα όσα έγιναν, είχαν σχεδιαστεί πολύ απλά και όχι από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια του time out, ο Μπαρτζώκας ξεκινάει να σχεδιάσει στο πινακάκι του τον τρόπο επίθεσης, ωστόσο μέσα σε δευτερόλεπτα... εγκαταλείπει την προσπάθεια και αφήνει τον λόγο στους παίκτες. «Πάρε τη μπάλα και σούταρε» λέει ο Βεζένκοφ στον Σλούκα και ο τελευταίος του κάνει νόημα για το σκριν που πρέπει να του δώσει. Η συνέχεια, γράφτηκε στο παρκέ...

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν, με αυτοματοποιημένες κινήσεις τα σκριν που απαιτούνται για να ελευθερωθεί ο Σλούκας και να πάρει τη μπάλα από την επαναφορά (το πρώτο ο ΜακΚίσικ και το δεύτερο ο Μπλακ) και όταν αυτό γίνεται, ο Βεζένκοφ δίνει άλλο ένα, με συνέπεια ο διεθνής γκαρντ να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να εκτελέσει, για το τελικό 72-71, που έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδας ξανά στη θέση του οδηγού για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Οι αντιδράσεις των σπορτκάστερς

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τρίποντη «βόμβα» του Έλληνα γκαρντ που έδωσε ξανά το προβάδισμα με 2-1 για τον Ολυμπιακό στη σειρά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, «τρέλανε» τους σπορτσκαστερς.

Πρώτος «χτύπησε» ο Άγγλος δημοσιογράφος που μετέδιδε τον αγώνα για την Euroleague ο οποίος αναφώνησε «ώπα, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα» όταν είδε τη μπάλα να καταλήγει στο διχτάκι του καλαθιού της Φενέρμπαχτσε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share