Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Ο πανταχού παρών Πάλμα «σφράγισε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Άρη (photos)

Οι «κιτρινόμαυροι» φιλοδώρησαν με 4 τέρματα τους Βολιώτες

3 Μαΐου 2023 23:30
Super League: Ο πανταχού παρών Πάλμα «σφράγισε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Άρη (photos)
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Άρης ήταν στα χαρτιά το ξεκάθαρο φαβορί έναντι του Βόλου για την κατάληψη της 5ης θέσης και της αρπαγής του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν μαζί στην αφετηρία των playoffs της Stoiximan Super League, και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στην πράξη.

Στο Πανθεσσαλικό έβαλε τις βάσεις με το επιβλητικό πέρασμά του με 3-0 και το βράδυ της Τετάρτης (3/5) σφράγισε την έξοδό του στα Κύπελλα Ευρώπης μέσω του Conference League, με τους κίτρινους του Τόλη Τερζή να επικρατούν με το εντυπωσιακό 4-2 των Θεσσαλών και να ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης το προσεχές καλοκαίρι.

Ο παίκτης που έκρινε ουσιαστικά το ματς ήταν ο Λουίς Πάλμα, με τον φορ από την Ονδούρα να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και να βγάζει ασίστ για το τρίτο της γκολ, με τον Βόλο να προσπαθεί για το καλύτερο σκοράροντας δις στο δεύτερο μέρος αλλά να μην αποφεύγει την έβδομη ήττα τους στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος που τον άφησε 10 πόντους πίσω από τους κίτρινους.

Δείτε επίσης: Super League: «Πέταξε» την ευκαιρία για πρωτιά η ΑΕΚ - Της την... έσπασε ο Ολυμπιακός και το θρίλερ συνεχίζεται (video)

Το ματς

Άρης Βόλος
Λουίς Πάλμα στο Άρης-Βόλος - ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με στόχο να πανηγυρίσει την έξοδο στην Ευρώπη δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των playoffs και με τη συμπλήρωση τριών λεπτών είχε ήδη αποκτήσει προβάδισμα. Αυτό έγινε μέσα από ένα ανέβασμα του Εμπακατά από τα δεξιά, με την παράλληλη μπαλιά του να μην απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Βόλου και τον Πάλμα να καιροφυλακτεί στο δεύτερο δοκάρι, για να γράψει το 1-0 με μονοκόμματο αριστερό σουτ από πλάγια θέση.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση και ακόμα μεγαλύτερη διάθεση στους γηπεδούχους που είχαν στη συνέχεια άλλα δύο σουτ προς την αντίπαλη εστία που σταμάτησαν στον Κότνικ, με το πρώτο 15λεπτο να βρίσκει τους κίτρινους να έχουν 3 τελικές, όλες εντός εστίας, έναντι μηδέν του Άρη, και κατοχή μπάλας στο 65%.

Από εκεί και πέρα όμως ο ρυθμός έπεσε, με τους παίκτες του Τερζή να κάνουν απλή διαχείριση και να μην φορτσάρουν και τους Θεσσαλούς να έχουν τις δύο πρώτες τους τελικές, με τους Άλχο (29') και Ντέλετιτς (31'), χωρίς όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα τον Κουέστα.

Όλα έδειχναν μάλιστα πως με αυτό το σκορ θα πήγαιναν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όμως στο 43ο λεπτό ο Εμπακατά κυνήγησε με πάθος τη μπάλα και ανάγκασε τον Σι να τον ανατρέψει, για να αναλάβει την εκτέλεση πέναλτι ο Πάλμα και να νικήσει τον Αυγερινό (αντικατέστησε τον Κότνικ στο 21ο λεπτό), γράφοντας το 2-0 με το 11ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ο Βόλος δεν ήταν πάντως διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα και το έδειξε στο 50', όταν μείωσε σε 2-1 μέσα από υπέροχη οργανωμένη προσπάθεια. Οι Τάχατος, Γκάγκι και Ντέλετις έκρυψαν τη μπάλα, με τον πρώτο να βρίσκεται απέναντι στον Κουέστα σε εφόρμησή του και να τον νικάει με συρτό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Άρη, με τον Πάλμα να έχει συμμετοχή και στο τρίτο γκολ της ομάδας του. Αυτή τη φορά o 23χρονος εξτρέμ από την Ονδούρα είχε το ρόλο του δημιουργού, αφού κινήθηκε από τα αριστερά και έβγαλε αριστουργηματική μπαλιά στον Γκρέι με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του, με τον φορ των κιτρίνων να την προωθεί στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής με το πρώτο του γκολ μέσα στο 2023 και πρώτο μετά από 16 παιχνίδια.

Ούτε όμως εκεί μπόρεσε να "ηρεμήσει" η ομάδα του Τερζή, αφού εκείνη του Μπράτσου βγήκε πάλι μπροστά και βρήκε και δεύτερο γκολ μέσα από open play, με τον Άλχο να ακολουθεί ως τρέιλερ μία φάση που άρχισε από τον Γκάγκι και να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 3-2 στο 59'.

Άρης Βόλος
Γκρέι και Τάχατος στο Άρης-Βόλος - ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ωστόσο, στο 64ο λεπτό ο Ντέλετιτς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα με τις τάπες στον Νταρίντα και αυτό πλήγωσε τους Θεσσαλούς, με τον Άρη να παίρνει τα ηνία στη συνέχεια και να βρίσκει και τέταρτο γκολ, με τον Νταρίντα να βγάζει τον Ματέο Γκαρσία απέναντι στον Αυγερινό με μαγική πάσα και εκείνον να γράφει το 4-2 με άψογο και ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έριξε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να κρατούν χωρίς δυσκολία το αβαντάζ τους και να πανηγυρίζουν στο φινάλε μία σημαντική νίκη που σηματοδότησε την έξοδό τους στην Ευρώπη.

  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού (81' Ενκουλού), Ετέμπο, Νταρίντα (82' Σγουρός), Νταμπό (56' Ρουπ), Γκαρσία, Γκρέι (81' Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (57' Ιτούρμπε)
  • ΒΟΛΟΣ: Κότνικ (21' Αυγερινός), Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι (73' Πιρές) Άλχο, Γκάγκι, Τσοκάνης, Λούνα (82' Μεθκίδα), Μεταξάς (46' Κάτσε), Ντέλετιτς

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share