Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: «Πέταξε» την ευκαιρία για πρωτιά η ΑΕΚ - Της την... έσπασε ο Ολυμπιακός και το θρίλερ συνεχίζεται (video)

Η Ένωση σπατάλησε το «δώρο» του ΠΑΟΚ και απέτυχε να ανεβεί μόνη στην κορυφή

3 Μαΐου 2023 22:34
Super League: «Πέταξε» την ευκαιρία για πρωτιά η ΑΕΚ - Της την... έσπασε ο Ολυμπιακός και το θρίλερ συνεχίζεται (video)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν ισόπαλοι και δεν σκόραραν (0-0) στην OPAP Arena και το θρίλερ για τον τίτλο αλλά και την τρίτη θέση μετά την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League συνεχίζεται.

Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες τελικές για να σκοράρει όμως ο Τζολάκης ήταν εξαιρετικός και ο Εμβιλά απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο 87'. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τις τελικές των Μπακαμπού στο 21' και Μπιέλ στο 57'.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παραμένουν συγκάτοικοι στην κορυφή με 77 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει 67 και είναι τρίτος, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τρεις λιγότερους με 64 βαθμούς.

Δείτε επίσης: «Εφτάψυχος» Παναθηναϊκός, παίζει τα ρέστα του στο «Καραϊσκάκης» (videos)

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ο Μπακαμπού απείλησε στο 21ο λεπτό

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα αργός. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Ολυμπιακός περίμενε κατά κύριο λόγο πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας την απειλή σε κάποια αντεπίθεση.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στο 20' σε μια τέτοια περίπτωση. Ο Μπιέλ βρήκε τον Μπακαμπού με υπέροχη μπαλιά και αυτός με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε μια ωραία επέμβαση.

Η Ένωση είδε δύο σουτ τον Χατζισαφί (2') και Τσούμπερ (20') να πηγαίνουν κόρνερ μετά από παρέμβαση των αμυνομένων των ερυθρολεύκων. Στο 23' έπειτα από ασφυκτική πίεση στα καρέ του Τζολάκη, ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Έλληνας κίπερ των ερυθρολεύκων τον σταμάτησε.

Στο 40ο λεπτό ο Γκαρσία βρέθηκε στην περιοχή έπειτα από ωραία πάσα του Άμραμπατ και υπό την πίεση του Ρόντινεϊ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν τίποτα το μεμπτό. Τελευταία τελική ήταν στο 45+1' η προσπάθεια του Εμβιλά, έπειτα από κακή απομάκρυνση των κιτρινόμαυρων, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πιο γρήγορος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο γρήγορος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά πρώτοι. Ο Σαμασέκου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στο 57' και ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Ο Μπιέλ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ένα λεπτό μετά ο Γκατσίνοβιτς απείλησε με ωραίο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, έπειτα από γέμισμα του Σιμάνσκι, όμως ο Τζολάκης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στο 69ο λεπτό με τον Μπακαμπού. Ο Χουάνγκ έβγαλε τον Κονγκολέζο επιθετικό στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, εκείνος έφυγε στην κορυφή και σκόραρε, αλλά μετά το τσεκ στο VAR φάνηκε ότι ο Μπακαμπού ήταν εκτεθειμένος.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν στο ίδιο τέμπο και να ψάχνουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Στο 87ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Λιβάι Γκαρσία στο 87'. Στη δεύτερη ο Εμβιλά έσωσε τους ερυθρόλευκους.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 90+6' και το 90+9'. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τζολάκης τον σταμάτησε, ενώ στην τελευταία του τελική, η κεφαλιά του πέρασε εκτός δίχως να απειλήσει των κίπερ των ερυθρολεύκων.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60' Πινέδα), Άμραμπατ (90+3' Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81' Φερνάντες), Τσούμπερ (60' Μάνταλος), Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Ντόη), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76' Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89' Βρουσάι), Μπιέλ (64' Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76' Ελ Αραμπί).

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share