ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Volley League Γυναικών: Πράσινη επίδειξη δύναμης με και χωρίς κόσμο!

Volley League Γυναικών: Πράσινη επίδειξη δύναμης με και χωρίς κόσμο!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Volley League Γυναικών: Παρά την εκκένωση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάστηκε και ένα επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1 και μαζί το 1-0 στους τελικούς! 

Το ματς

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το πρώτο σετ για τον Παναθηναϊκό με τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη να μην χάνουν την ψυχραιμία τους από το γρήγορο 3-1 του Ολυμπιακού και να φτάνουν στο 8-3 με ένα εντυπωσιακό σερί 7-0. Οι «ερυθρόλευκες» προχώρησαν σε αρκετά λάθη με την Κούμπουρα και την Τσιτσιγιάννη να μην έχουν καθαρό μυαλό τη στιγμή που η Ανθούλη και η Γκρος με επιτυχημένες επιθέσεις εκμεταλλεύθηκαν την άριστη δημιουργία από την Παπαφωτίου φέρνοντας τη διαφορά στο εντυπωσιακό 22-9. Οι «πράσινες» τελείωσαν άνετα το σετ, με τον Ολυμπιακό να μην έχει απαντήσεις ούτε μέσω του μπλοκ ούτε μέσω της υποδοχής με την Μάρθα Ανθούλη να διαμορφώνει το 25-10 για το 1-0 του «τριφυλλιού».

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο σετ με διαφορετική φιλοσοφία και με την εξαιρετική Κούμπουρα αλλά και την Εμμανουηλίδου έφτασε για πρώτη φορά στο +4 (3-7) αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο η «πράσινη» υποδοχή βρέθηκε σε κάκιστη κατάσταση με την Κούμπουρα να συνεχίζει να εκμεταλλεύεται να λάθη των γηπεδούχων και να διευρύνει το σκορ στο 5-13. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέλαβε δράση η Βίλμα Σάλας η οποία με τρεις καθοριστικές επιθέσεις έφερε τον Ολυμπιακό στο +11. Η Ανθούλη δέχθηκε αρκετά μπλοκ από την Γουίντερς με την Αμερικανίδα να κλείνει το σετ με άσσο κάνοντας το 10-25 για το 1-1 των «ερυθρολεύκων».

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αντιστροφή ρόλων και στο τρίτο σετ με τον Παναθηναϊκό να «σφίγγει» το μπλοκ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να υποπέσει σε αρκετά λάθη και το σκορ να έρχεται στο 7-1 για τις «πράσινες» με τον Μιτσέλι να ζητά τάιμ άουτ. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έχασε το ρυθμό της καθώς μετά τον άσσο της Κούμπουρα και το μπλοκ της Λαμπρούση στην Ανθούλη ο Ολυμπιακός επέστρεψε κάνοντας το 10-7 μετά από το μεγάλο σκορ του Παναθηναϊκού. Ο ανταγωνισμός συνεχίστηκε στο σετ με τις φιλοξενούμενες να επανέρχονται από τα χτυπήματα της Καράρο και της Κούμπουρα, όμως οι δύο διαδοχικοί πόντοι της Γκρότους και το χτύπημα της Ανθούλη έφεραν το σκορ στο 16-12 για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη φάνηκαν ψύχραιμες ακόμη και όταν η Κούμπουρα μείωσε στον πόντο για τον Ολυμπιακό (19-18) όμως το σερί των «πρασίνων» διευρύνθηκε χάρη της εξαιρετική Ανθούλη και τον άσσο της Ανάε για το 23-19. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εκ νέου μπλοκ της Σάλας στην Ανθούλη, η οποία ωστόσο πήρε στη συνέχεια πίσω το αίμα της με άριστη επίθεση, ενώ στη συνέχεια η Μέντιτς με άσσο έκανε το 25-21 για το 2-1 των «πρασίνων».

Μετά από σχεδόν μια ώρα αγώνα εξαιτίας της εκκένωσης του κλειστού που ζήτησε ο διαιτητής Μυλωνάκης εξαιτίας πυρσού το ματς συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έτσι το ντέρμπι κράτησε για τα καλά στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 5-5. Οι φιλοξενούμενες πήραν μικρό προβάδισμα με Εμμανουηλίδου και Κούμπουρα να νικούν το «πράσινο» μπλοκ για το +2 (5-7). Οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν σκορ αρκετές φορές με την Εμμανουηλίδου, μαζί με την Κούμπουρα και τη Σάλας έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά με δύο 14-16 όμως οι «πράσινες» με δικό τους σερί προηγήθηκαν με την Γκρος και την Ανθούλη να κάνουν το 19-18. O Ολυμπιακός δεν παράτησε τα όπλα και παρά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με 23-21 κατάφερε να ισοφαρίσει και να φτάσει δύο φορές σε σετ μπολ, ωστόσο η πράσινες με μοιραία την Σάλας για τον Ολυμπιακό κατάφεραν να επικρατήσουν με 29-27 και να κάνουν το 3-1 στα σετ και μαζί το 1-0 στους τελικούς!




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου