Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 86-78: Πρωτιά με το σπαθί τους οι ερυθρόλευκοι!

Αναμονή για τον αντίπαλο στα playoffs της EuroLeague

13 Απριλίου 2023 23:05
Ολυμπιακός - Μπασκόνια 86-78: Πρωτιά με το σπαθί τους οι ερυθρόλευκοι!
(KLODIAN LATO/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Μπασκόνια με στόχο τη νίκη που θα του έδινε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και ακριβώς αυτό έγινε αφού επικράτησε με 86-78, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι φαβορί για την πρόκριση στο Final 4.

Στο 24-10 οι Πειραιώτες (14-3 εντός και 10-7 εκτός έδρας), που είχαν τους Βεζένκοβ - Παπανικολάου σε καταπληκτική κατάσταση και τον Κώστα Σλούκα στα στάνταρ του. Γουόκαπ, Κάναν, Λαρεντζάκης, Φαλ, Μπλακ έμειναν χαμηλά, ακόμη κι έτσι όμως οι ερυθρόλευκοι πήραν εύκολα το αποτέλεσμα που χρειάζονταν για να μην περιμένουν το φινάλε του Μακάμπι - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 86-78
(KLODIAN LATO/EUROKINISSI)

Στο 18-16 οι Βάσκοι (14-3 εντός και 4-13 εκτός έδρας), που πλέον περιμένουν ήττα της Ζάλγκιρις στο Μόναχο από τη Μπάγερν για να προκριθούν στα playoffs της EuroLeague. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αντιμετωπίσουν τον... Ολυμπιακό, φυσικά με μειονέκτημα έδρας.

Ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν ασταμάτητος, ο Ρόκας Γκιεντράιτις κι ο Ντάριους Τόμσον είχαν τις στιγμές τους, από εκεί και πέρα όμως ο Χουάν Πεναρόγια δεν θα κρατήσει πολλά καθώς το supporting cast δεν λειτούργησε όπως εκείνος ήθελε.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει εντυπωσιακή άμυνα κάτι το οποίο υποχρέωσε την Μπασκόνια να βρει το πρώτο της καλάθι μετά από 4 λεπτά αγώνα, ωστόσο τα πολλά λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα δεν έδωσαν και σημαντικό προβάδισμα (5-2). Παπανικολάου και Βεζένκοβ ήταν αυτοί που «ξεκλείδωσαν» κάπως την επίθεση των γηπεδούχων για το 10-4 (6’). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βελτιώσουν τον ρυθμό τους και επιβραβεύτηκαν για αυτό ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με 19-11.

Οι Βάσκοι έπαιζαν την πρόκριση και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν το ματς να τους ξεφύγει. Ο Χάουαρντ με 3/3 τρίποντα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» μειώνοντας σε 21-20 (12’). Ο Σλούκας βελτίωσε αρκετά τη δημιουργία και έτσι οι Πίτερς, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης πρόσφεραν πόντους που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο +8 (31-23, 15’). Η άμυνα του ΜακΚίσικ, αλλά και οι βοήθειες στο μαρκάρισμα του Χάουαρντ λειτούργησαν καταπληκτικά. Σε αντίθεση με την άμυνα των Βάσκων η οποία ήταν κακή για το επίπεδο και δεν την άφησαν ατιμώρητη οι Σλούκας, Βεζένκοβ, Λαρεντζάκης (45-30, 19’).

Η Μπασκόνια προσπάθησε να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά έπεσε πάνω στον καταπληκτικό Παπανικολάου ο οποίος με ριμπάουντ, κλεψίματα, καλάθια και ασίστ βοήθησε να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός με διψήφια διαφορά (53-40, 26’). Ο Χάουαρντ και πάλι με το που πάτησε παρκέ έκανε τη διαφορά βοηθώντας τους Βάσκους να τρέξουν ένα 9-0 σερί (53-49, 27’). Ο Γουόκαπ πήγε στον Αμερικανό της Μπασκόνια και τον σίγησε ενώ στην άλλη πλευρά τα δύο φόργουορντ (Παπανικολάου, Βεζένκοβ) συνέχισαν να κάνουν σπουδαία δουλειά (63-53, 29’).

Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, ο κόσμος με τραγούδια παρότρυνε για «κούπα στο Κάουνας» και με απελευθερωμένους τους παίκτες τα τρίποντα έμπαιναν το ένα μετά το άλλο κι έτσι με αυτόν τον τρόπο ο Πίτερς έκανε το 72-55 (32’).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share