Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: «Οδοστρωτήρας» η Μάντσεστερ Σίτι με μπαλάρα - Ισοπέδωσε την Μπάγερν και φεύγει για ημιτελικά (video)

«Κατάπιαν» τους Βαυαρούς και έκαναν άλμα πρόκρισης

12 Απριλίου 2023 07:21
Champions League: «Οδοστρωτήρας» η Μάντσεστερ Σίτι με μπαλάρα - Ισοπέδωσε την Μπάγερν και φεύγει για ημιτελικά (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πάρτι δίχως τέλος στο Μάντσεστερ από την γαλάζια αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με θύμα την Μπάγερν του Τόμας Τούχελ!

Η πρώτη μεγάλη κόντρα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League βρήκε θριαμβευτές στο φινάλε τους πολίτες, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να κυριαρχούν στον τελευταίο ημίωρο απέναντι σε μία παραπαίουσα βαυαρική άμυνα και να φτάνουν σε ένα εντυπωσιακό 3-0 που τους επιτρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση στους "4".

Ο Ρόδρι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με αριστουργηματικό μακρινό σουτ στο 27', με το πρώτο μέρος να είναι σχετικά ισορροπημένο και το δεύτερο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι μέχρι το 60' αλλά τη συνέχεια να βρίσκει την Σίτι να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλό της.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα εκτέλεσε στο 70' τον Ζόμερ με κεφαλιά μετά από ασίστ του Χάλαντ και στο 76' ήρθε και νέο χτύπημα, με τον Νορβηγό να αφήνει το ρόλο του δημιουργού και να αναλαμβάνει εκείνον του εκτελεστή για να γράψει το 3-0 μέσα σε αποθέωση και να φτάνει τα 45 γκολ από την αρχή της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, σας θυμίζουμε την υπόθεση του Μπόρις Κλέιμαν: Αρνείται το βιασμό της ανήλικης, λέγοντας ότι τον προκάλεσαν – Πώς έγινε το επεισόδιο με την μαθήτρια από το Βέλγιο

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδειξαν ξεκάθαρη διάθεση να έχουν προστατευμένα τα νώτα τους από τα πρώτα λεπτά, με την Μάντσεστερ Σίτι να πατάει πάντως με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και να έχει τις δύο πρώτες υποψίες ευκαιριών, με το σουτ του Χάλαντ στο 5ο λεπτό και την κεφαλιά του Γκιουντογκάν στο 7ο (αμφότερες οι προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο).

Η Μπάγερν είχε την πρώτη της τελική στο 11' με τον Ντέιβις που δεν μπόρεσε να βρει εστία αν και έκανε σουτ με καλές προϋποθέσεις από το ημικύκλιο, με τη συνέχεια να βρίσκει τους Βαυαρούς να ισορροπούν μέχρι το 20' αλλά τους γηπεδούχους να φτιάχνουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία.

Αυτή ήρθε στο 21' μέσα από την ταχύτατη συνεργασία των Γκιουντογκάν, Γκρίλις και Χάλαντ που κατέληξε στο αδύναμο πλασέ του Νορβηβού (μπλόκαρε σταθερά ο Ζόμερ), με τους παίκτες του Τούχελ να απειλούν στο 26' με τον Μουσιάλα (σωτήριο τάκλιν από τον Ρούμπεν Ντίας) αλλά να υποκλίνονται έναν λεπτό αργότερα στην μαεστρία και στην ποδοσφαιρική ευφυία του Ρόδρι.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος απέφυγε με έξοχη ντρίμπλα τον Μουσιάλα εκτός περιοχής και έπιασε ένα τέλειο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, για να στείλει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ζόμερ και να γράψει το 1-0, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.

Το γκολ αυτο έδωσε φτερά στους πολίτες που στα επόμενα λεπτά άσκησαν πίεση στους σοκαρισμένους Βαυαρούς και στο 34' άγγιξαν και δεύτερο γκολ, με τον Ζόμερ να το αποτρέπει κάνοντας μία εκπληκτική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Γιουντογκάν εντός περιοχής.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος, με το φινάλε να βρίσκει την Μπάγερν να υπερτερεί για λίγο στην κατοχή της μπάλας αλλα να μην έχει βρει τη μεγάλη φάση απέναντι στον Έντερσον και την Σίτι να γεύεται από την πλευρά της τους καρπούς της εξαιρετικής ενέργειας του Ρόδρι.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που οι μεγάλες φάσείς ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, το δεύτερο άρχισε εντελώς διαφορετικά, με τον ρυθμό να είναι καταιγιστικός και τους δύο γκολκίπερ να έχουν μπόλικη δουλειά. Κυρίως ο Έντερσον, ο οποίος χρειάστηκε να "αναμετρηθεί" τρεις φορές με τον Σανέ και αναδείχτηκε νικητής σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Στο 46' εξουδετέρωσε έστω και με δυσκολία το μακρινό σουτ του Σανέ, τρία λεπτά αργότερα σταμάτησε σωτήρια το αριστερό συρτό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ στο 54' εκτινάχτηκε στη δεξιά γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του πρώην εξτρέμ της Σίτι.

Το εκρηκτικό (αλλά όχι παραγωγικό) δεκάλεπτο της Μπάγερν ολοκληρώθηκε με μία μίνι πολιορκία, όπου οι Ντε Λιχτ και Κομάν είδαν τις κεφαλιές τους να σταματούν πάνω στα κεφάλια των Άκε και Ντίας αντίστοιχα, με την Σίτι από την πλευρά της να απειλεί με τον Χάλαντ στο 50' (σωτήριο τάκλιν από Κίμιχ) και τα σουτ των Άκε (57') και Ντίας (58') που δοκίμασαν τα (άριστα) αντακλαστικά του Ζόμερ.

Στο 68ο λεπτό οι δύο προπονητές έκαναν την πρώτη τους κίνηση από τον πάγκο, με τον Γκουαρδιόλα να ρίχνει τον Άλβαρες (αντί του τραυματία Ντε Μπρόινε) και τον Τούχελ να επιλέγει τον Μανέ (αντί του Μουσιάλα), για να έρθει δύο δύο λεπτά αργότερα ένα τραγικό σφάλμα για να φέρει έκρηξη συναισθημάτων στο Έτιχαντ.

Ο Ουπαμεκανό πήγε να κάνει ντρίμπλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν και ο Γκρίλις του έκλεψε τη μπάλα και το... πορτοφόλι, για να κάνει τακουνάκι στον Χάλαντ και τον Νορβηγό να βγάζει συστημένη σέντρα, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να νικάει τον Ζόμερ (2-0).

Το γκολ αυτό έφερε ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους Βαυαρούς και στο 75' ο Ζόμερ σταμάτησε σωτήρια το πλασέ του Άλβαρες από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ελβετό κίπερ να αδυνατεί όμως να αποτρέψει το μοιραίο ένα λεπτό αργότερα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Στόουνς κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του στον αέρα, για να στρώσει τη μπάλα στο δρόμο του Χάλαντ και τον Νορβηγό να κάνει το 3-0 με μονοκόμματο σουτ.

Αυτό ήταν το 11ο γκολ του Χάλαντ στο φετινό Champions League σε 7 εμφανίσεις και 45ο του συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε 39 αγώνες, με τον Έντερσον να παίρνει τη σκυτάλη στο 80ο λεπτό και να σταματάει εντυπωσιακά τον Σανέ για μία ακόμα φορά, για να κρατήσει τεράστιο αβαντάζ της ομάδας του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός άνοιξε ακόμα περισσότερο, από τη στιγμή που η Μπάγερν βγήκε μπροστά ψάχνοντας ένα γκολ, με την Σίτι να απειλεί όμως και με τέταρτο γκολ στο 83', με το εξαιρετικό σουτ του Άλβαρες να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζόμερ.

Η γαλάζια καταιγίδα όμως δεν σταμάτησε εκεί, με την Μπάγερν να παραπαίει στην άμυνα και τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να "μυρίζονται αίμα" και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Ζόμερ να απογειώνεται στο 87' για να σταματήσει την καρφωτή κεφαλιά του Ρόδρι και τον Γκρίλις να στέλνει τη μπάλα άουτ με φαλτσαριστό πλασέ στο 89ο λεπτό.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές ευκαιρίες σε ένα σπουδαίο ματς, με την Σίτι να κρατάει το 3-0 απέναντι στην Μπάγερν και να είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο την επόμενη Τετάρτη (19/4).

Οι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Άκε, Γκιουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (68' Άλβαρες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάλαντ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80' Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα (69' Μανέ), Κομάν, Γκνάμπρι (80' Μίλερ)

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share