Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κολοσσός-Παναθηναϊκός 59-96: Απογευματινή βόλτα στη Ρόδο

Άνετη νίκη των «πρασίνων»

4 Απριλίου 2023 21:16
Κολοσσός-Παναθηναϊκός 59-96: Απογευματινή βόλτα στη Ρόδο
ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο στη Ρόδο, περνώντας με το 96-59 έναντι του Κολοσσού στον εξ' αναβολής αγώνα της 15ης αγωνιστικής στην Basket League.

Οι «πράσινοι», μετά την «κατοστάρα» με τον Απόλλωνα, πραγματοποίησαν μία σοβαρή εμφάνιση κι έφτασαν στους 37 βαθμούς με ρεκόρ 16-5, αν και βαθμολογικά δεν είχαν κάποιο κίνητρο, καθώς ήταν δεδομένο ότι θα τερμάτιζαν στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου πίσω από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη οι Ροδίτες «έπεσαν» στο 10-11 και πήγαν στους 31 πόντους, συγκατοικώντας στην έβδομη θέση με τον Άρη.

Το ματς

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική, με το «τριφύλλι» να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-23 και οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη αρχίσει να χτίζουν μία μεγάλη διαφορά.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να σκοράρουν με μεγαλύτερη συνέπεια, όμως την ίδια στιγμή δεν μπορούσαν να σταματήσουν στην άμυνα τους αντιπάλους τους και η «ψαλίδα» άνοιγε όλο και περισσότερο. Τελικά ο Παναθηναϊκός πήγε προηγούμενος 52-29 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και τα πάντα είχαν κριθεί.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού και πράγματι δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη κυριαρχούσαν και στις δύο πλευρές και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού της Καλλιθέας έγραφε 40-72.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αποκτήσει εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα κι άπαντες περίμεναν την κόρνα της λήξης που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 96-59.

ΟΙ ΚΕΦΑΤΟΙ: Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση επιθετικά με 15 πόντους, ενώ το καλύτερό του παιχνίδι στη σύντομη θητεία του στο «τριφύλλι» πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους. Από την πλευρά των ηττημένων δεν υπήρξε κάποιος ο οποίος διασώθηκε από το «ναυάγιο».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως μαρτυρά και η τελική διαφορά, οι νικητές ήταν ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες κι έφτασαν με ιδιαίτερη άνεση στην τελική επικράτηση στη Ρόδο.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share