Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τον χόρεψε Καλαματιανό: Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ Ανδρών ο ΠΑΟΚ! (video)

Επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό!

1 Απριλίου 2023 23:45
Τον χόρεψε Καλαματιανό: Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ Ανδρών ο ΠΑΟΚ! (video)
KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως και στον ημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στον Παναθηναϊκό, έτσι και στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1 επικράτησε με 3-1 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος!

Καρέ συνεχόμενων κατακτήσεων κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμη μία ανατροπή στο Final 4 της Καλαμάτας και επικράτησε με 3-1 σετ (25-18, 20-25, 21-25, 21-25) του Ολυμπιακού. Ασύλληπτα καλή εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Ράπτη, με τους Ουόλς και Ντεν Ντρις να δίνουν τα μέγιστα για την κατάκτηση του τίτλου από τους Θεσσαλονικείς.

Στο πρώτο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν όπως τέλειωσαν τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι είχε πολύ καλό σερβίς, όντας σταθερή μπλοκ άμυνα, τα οποία της έδωσαν εύκολους πόντους.

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν από νωρίς με προβάδισμα τριών πόντων (7-4), το οποίο διεύρυναν στα μέσα του σετ (13-8). Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπέρ του διαφορά, κάτι το οποίο του επέτρεψε να κλείσει το σετ με σκορ 25-18 και να πάρει το προβάδισμα στον τελικό.

ΠΑΟΚ Κυπελλο
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αρκετά στο αμυντικό σκέλος, με τον Ουόλς να συνδυάζεται καλύτερα με τους Ντεν Ντρις και Ράπτη. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μπροστά με double score (3-6), με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο ελάχιστο με επίθεση του Ιντάλγκο.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι ανέκτησε ξανά το προβάδισμα των τριών πόντων (10-13), το οποίο αύξησε στην τελική ευθεία του σετ (13-20) και βρέθηκε με πέντε ευκαιρίες σε θέση set ball. Η ισοφάριση στα σετ ήρθε για τους «ασπρόμαυρους» με επίθεση του Αλέξανδρου Ράπτη, ο οποίος διαμόρφωσε το 20-25.

Το τρίτο σετ αποδείχθηκε για γερά νεύρα! Οι δύο ομάδες ξεκίνησα πολύ κοντά στο σκορ και με τον Τράβιτσα στο σερβίς, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διαφορά τριών πόντων (10-7), την οποία διεύρυναν κατά ένα πόντο στα τέλη του σετ (17-13).

Σε εκείνο το σημείο, οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αντίδραση και με επιθετικό σερί έφεραν το σετ στα ίσα (19-19). Με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, το +3 για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήρθε σε πολύ κρίσιμο σημείο (21-24). Η ανατροπή στα σετ ήρθε για τον ΠΑΟΚ, με άσσο του Ράπτη για το 21-25.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό το... σοκ που υπέστη ο Ολυμπιακός, μετά την ανατροπή στο τρίτο σετ και βρέθηκε στο +5 (1-6). Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν προσωρινά στους τρεις (6-9), ωστόσο είδαν ξανά τη διαφορά ν' αυξάνεται στους έξι (6-12) και τον κόουτς Τζουλιάνι να καλεί time out.

Η μικρή διακοπή δεν χάλασε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος διατήρησε έως τα τέλη του σετ την υπέρ του διαφορά (12-18). Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους τρεις πόντους, με το σετ να κλείνει με σκορ 22-25 και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα σετ: 25-18, 20-25, 21-25, 21-25

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share