Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket league / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (78-72): Άλμα τετράδας στη βραδιά του Μπάνε

«Στο πόδι» το «Παλατάκι»

1 Απριλίου 2023 21:30
Basket league / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (78-72): Άλμα τετράδας στη βραδιά του Μπάνε
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς γέμισε το Παλατάκι και ο ΠΑΟΚ βρήκε την ενέργεια που χρειαζόταν για να νικήσει με 78-72 την ΑΕΚ και να κάνει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Basket league / Ιωνικός - Λαύριο (82-90): Τελικός παραμονής στην Καρδίτσα για τους Νικαιώτες

Ήταν το ματς της ημέρας, ήταν το ντέρμπι των Δικεφάλων, ήταν το απόγευμα του Μπάνε Πρέλεβιτς. Το Παλατάκι γέμισε το Σάββατο (1/4) ασφυκτικά, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να δίνουν απίθανη μάχη για την 21η αγωνιστική της Basket League και τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το αποτέλεσμα (78-72) που τους κάνει φαβορί για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

Στο 12-9 ανέβηκε ο ΠΑΟΚ (9-2 εντός και 3-7 εκτός έδρας), που είχε νικήσει την ΑΕΚ και στα Άνω Λιόσια και θα ολοκληρώσει τη regular season στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Τζέιλεν Χαντς έκανε πράγματα και θαύματα στο σκοράρισμα, ο Τζέιλεν Ράιλι ήταν εκεί για να βάλει κρίσιμους πόντους, το ίδιο και ο Νέιτ Ρένφρο που είχε και ένα μεγάλο μπλοκ στο φινάλε.

Στο 12-9 έπεσε η ΑΕΚ (7-3 εντός και 5-6 εκτός έδρας), που θα κλείσει την κανονική περίοδο εντός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ήταν σίγουρα καταπονημένη από τον προ δύο ημερών εκτός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα, ενώ το βράδυ της Τρίτης (4/4) με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League.

Με πέντε ασίστ για ένα λάθος, με 6/7 βολές και με τον Χαντς να προσφέρει επτά πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός στο πρώτο δεκάλεπτο (23-18) την ώρα που η ΑΕΚ μετρούσε πέντε ασίστ για τρία λάθη. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο, το ματς ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης και το 40-39 του ημιχρόνου άφηνε υποσχέσεις για μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο β' μέρος με δυναμισμό, ο Γιάνκοβιτς έγραψε το 44-49 στο 25' και ο Λεμάρ το 44-54 στο 27', με τον Φράνκε να ισοφαρίζει στο 55-55 στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου και τον Κένι Γουίλιαμς να απαντάει με οκτώ σερί πόντους για να κρατήσει την ΑΕΚ μπροστά. Ράιλι, Πόλι και Χαντς είχαν όλοι από στιγμές μαγείας, με τον τελευταίο να έχει σουτ από μέση απόσταση για το 75-72 στο 38', με τον Λεμάρ να κάνει αμέσως μετά έρμπολ και με τον Ρένφρο να κάνει το μπλοκ της βραδιάς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Πιτσίλκας, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72

Περισσότερα σε λίγο...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share